Velinformerte James Pearce uttaler seg om situasjonene til Lallana og Shaqiri

Duoen går en usikker fremtid i møte.

18. jan 2020 kl 23.26 Kenneth Baraas

Liverpool skal angivelig ha avslått forespørsel fra Roma om Xherdan Shaqiri. Jürgen Klopp skal ønske en samlet tropp fram mot sommeren, og ser helst at ingen i førstelagstroppen forlater klubben i januar-vinduet. 

Det samme gjelder Adam Lallana. Engelskmannens kontrakt går ut til sommeren, og det skaper hodebry for klubben. 

James Pearce, journalist i The Athletic, har besøkt The Redmen TV og snakket om situasjonen rundt de to. 

– Det har vært interesse for Shaqiri. Noen klubber rundt om i Europa har sett på hans situasjon og tenkt hvilket godt tilskudd han ville vært. 

– Men det var ganske klart da jeg sjekket før jul, Klopp ønsket at han skulle være i klubben ut sesongen. 

– Skader har begrenset mulighetene hans, men jeg ser ikke for meg at han forlater klubben nå. Trolig er det noe han vil vurdere til sommeren, spesielt med tanke på at Minamino har kommet inn. Det kan være det fikk ham til å lure på hvilken posisjon han egentlig har i laget. 

– En av Klopps beste egenskaper er å gjøre så spillerne føler seg spesielle, men det kan være vanskelig over lange perioder. 

– Men når man tenker over det. Å forlate Liverpool vil bety at man går et steg ned, nesten uansett hvor man går. Det er ikke lenge siden Shaqiri spilte for et Stoke-lag som rykket ned. 

Men det var ganske klart da jeg sjekket før jul, Klopp ønsket at han skulle være i klubben ut sesongen - James Pearce
VISTE SEG FREM: Lallana storspilte i Merseyside-derbyet tidligere denne måneden.

VISTE SEG FREM: Lallana storspilte i Merseyside-derbyet tidligere denne måneden.

Vrien kontraktssituasjon

Lallana har vist seg fra en av sine beste sider den siste tiden. Midtbanespilleren ledet ungguttene med stil i FA-cup-seieren mot Everton og har bidratt sterkt de gangene han har fått sjansen. 

– Det vil bli veldig interessant å se hva som skjer med Lallana, fordi jeg tror i en ideell verden så vil Klopp at han skal signere en ny avtale. Kanskje en kort forlengelse, 12 måneder for eksempel, være i klubben en sesong til, sier Pearce. 

– Han har vist i de siste ukene at han fremdeles har mye å tilby. Problemet er hvor han er i karrieren. Selv om han vet at han har et tett bånd med Klopp, så ser jeg ikke for meg at det vil komme en tid der Lallana er fast på laget igjen. 

– Den økonomiske delen spiller også inn. Han er uten kontrakt til sommeren, det betyr at han kan få en gigantisk «sign-on-fee» og kanskje en treårskontrakt med veldig god lønn. Kanskje han ønsker en slik økonomisk trygghet, hvem vet. Jeg vet at det var interesse fra klubber forrige sommer (som kunne gitt en slik avtale). 

– Eller er han fornøyd med å signere en korttidskontrakt med Liverpool? Akkurat nå er det vanskelig å si hvordan fremtiden hans ser ut, vurderer The Athletic-journalisten. 

Se hele episoden av The Redmen TV her (krever medlemskap)

Har du innspill til journalisten?
[email protected]