Sjekk de utrolige tallene - dette må til for at Liverpool vinner ligaen

Crystal Palace stakk kjepper i hjulene til Manchester City og ga Liverpool-vogna et ekstra dytt.

18. jan 2020 kl 19.52 Kenneth Baraas

Manchester City var inne i kanskje sin aller beste form denne sesongen, og mange trodde kanskje Crystal Palace skulle bli et enkelt hinder for Pep Guardiola & co. Men igjen dro Premier League opp en overraskelse fra hatten, og Roy Hodgsons mannskap sjokkerte på Etihad med et 2-2-resultat.

Før runden ledet Liverpool med 14 poeng og en kamp til gode. Nå er avstanden 13 poeng, men med to kamper liggende og vente i boden. 

33 poeng må til

Frilansjournalisten Andrew Beasley har gått ut på Twitter og forenklet scenarioene som må til for at de røde skal slukke en tørste etter gull, som har vart i snart tretti år. 

På de siste 17 kampene har Liverpool tatt 49 poeng. Det gjenstår 17 kamper av sesongen, og for at Liverpool skal bli mestere i England trengs det 33 poeng i de gjenværende kampene. 

Forrige periode på 17 kamper der Anfield-klubben tok under 33 poeng endte 2. juledag 2017.

Den enkleste ruten til at Jordan Henderson skal løfte det 25,4 kilo tunge trofeet er ni seire, seks uavgjorte og to tap. 

Den ruten fortsetter i morgen. Manchester United byr som regel alltid på utfordringer for de røde, og det beste er å gjøre som spillerne og Jürgen Klopp sier i hvert eneste intervju: Vi tar én kamp av gangen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]