– Den vanskeligste kampen jeg har spilt

Alexander-Arnold har tenkt mye på tapet på Old Trafford.

18. jan 2020 kl 17.06 Kenneth Baraas

Manchester United har vist seg å være vanskelige å slå for Liverpool i de siste sesongene. Heldigvis har de røde gode minner fra forrige møte på Anfield med 3-1-seier over laget som da ble styrt av José Mourinho. Før det må man tilbake til mars 2014 for sist Liverpool-seier i ligaen. 

Og ett spesifikt tap har satt seg på hjernen til Trent Alexander-Arnold. Liverpools 1-2-tap i mars 2018, der Marcus Rashford scoret to mål. 

– Definitivt den vanskeligste kampen jeg har spilt i karrieren hittil. Men det var mye å lære etter det oppgjøret. Jeg brukte det på rett måte, og har brukt det som motivasjon for at noe lignende ikke skal skje igjen, sier høyrebacken til Sky Sports.

– Jeg følte at jeg sviktet hele laget og alle supporterne, fordi det var spilleren på min side (Rashford) som scoret to mål. Det var trolig min feil som ledet til målene også, spesielt det første. 

– Den følelsen av å svikte andre, jeg ønsket ikke å ha den følelsen igjen. Du gjør ditt beste for å ikke føle det på den måten, men det er slik fotballen er. Hvis du gjør en feil så skylder du på deg selv. 

– Jeg har forsøkt å bruke den følelsen som motivasjon for at det ikke skal gjenta seg. 

Må legge vekk følelsene

Alexander-Arnold har vokste opp i Liverpool og vet godt hva søndagens kamp betyr. 

– Da jeg vokste opp, lærte jeg at United og Liverpool har en ganske lik fortid angående trofeer. De hadde alltid de beste spillerne, de visste hvordan de kunne vinne, de fant alltid en vei uansett. Det var ikke mange lag som kunne utfordre dem. 

– Kampen på søndag betyr så mye for våre fans, men det gjelder for oss å ikke la følelsene ta overhånd. Everton og Man United er alltid de første kampene man ser etter på terminlista. 

– Vi må huske at vi er der for en grunn (på tabelltoppen) og vi må ha samme mentalitet som vi har hatt til tidligere kamper. 

Liverpool - Manchester United spilles søndag kl. 17:30, og vises på TV 2 Sport Premium. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]