Briljerer mot storlageneTrolig er det sannhet i Salahs spøk

Egypteren kan være løsningen i jakten på Klopps første seier mot Solskjær.

– Manchester United er er det eneste laget som har klart å stjele poeng fra dere denne sesongen…

Det var alt TV 2-reporter Ingrid Halstensen rakk å si før Mohamed Salah brøt inn:

– Ja, fordi jeg var skadet, sa han, før han lo godt for seg selv.

En uskyldig spøk fra Salah, men det ligger faktisk noe i det - og det kommer vi tilbake til. 

De røde djevlene kommer på besøk denne helgen, og Ole Gunnar Solskjær har vist seg å være en vanskelig oppgave for Jürgen Klopp. Nordmannen og tyskeren har møttes ved to anledninger, og begge ganger har det endt uavgjort. Liverpools eneste poengtap hittil i ligaen kom mot Manchester United. 

Salah måtte stå over det omvendte oppgjøret på Old Trafford i høst, ettersom han ikke klarte å riste av seg et ankelproblem i tide. United lå kompakt og gjorde det vanskelig for de røde. 

Trives mot storlagene

Søndagens gjester ligger på femteplass og betegnes som en av de såkalte topp seks-lagene. Dog kan vi utvide det til topp syv med tanke på Leicesters imponerende sesong hittil. Ser vi på disse oppgjørene, er det en mann som skiller seg ut i positiv forstand. For ordens skyld, med «topp syv-lag» menes: Manchester City, Chelsea, Tottenham, Manchester United, Arsenal og Leicester - pluss Liverpool. 

Sammenligner man Salah med andre spillere i ligaen, er det tydelig å se at egypteren trives mot god motstand. Antall kamper mot «topp syv» varierer litt, men Salah har like mange eller færre enn de fleste, så tallene blir om mulig enda mer imponerende. 

SIKKER FRA STRAFFEMERKET: Salah sikret seieren mot Tottenham på Anfield.

SIKKER FRA STRAFFEMERKET: Salah sikret seieren mot Tottenham på Anfield.

Imponerende tall

27-åringen står med fire mål i sine syv kamper mot disse lagene. Det er best blant det vi kan kalle midtbanespillere (selv om Salah ofte ligger fremst i banen), mens Marcus Rashford (7), Danny Ings (6) og Teemu Pukki (5) står med flere scoringer blant angriperne. Den tidligere Liverpool-spilleren Ings briljerer denne sesongen, men står med tre kamper mer enn Salah. Rashford er usikker til møtet med Liverpool, og ifølge statistikken kan han eventuelt bli en farlig mann på Anfield. 

De underliggende tallene hinter dog til at det kunne vært mer for Liverpools målfarlige spiller. Hvis vi ser på såkalte midtbanespillere, ligger Salah øverst når det gjelder skudd på mål (11), målforsøk (26), expected goals (4.34) og expected goal involvement (5.90) - igjen kun slått av to-tre rene spisser. 

Samtidig ligger Salah nest øverst blant midtbanespillere på ballberøringer i motstanders boks (62) og det som registreres som store sjanser (6) - kun slått av Sadio Mané med syv. 

Salah har et poeng. Liverpool savnet egypteren mot Manchester United ved forrige møte, og forhåpentligvis vil han bevise det søndag kveld.

Kilder: Opta Sports

Liverpool - Manchester United spilles søndag kl. 17:30, og vises på TV 2 Sport Premium.