Hodgson med gave til Liverpool! De røde leder ligaen med 13 poeng - og to kamper mindre spilt

Crystal Palace bød på utfordringer for Pep Guardiolas mannskap.

18. jan 2020 kl 17.59 Kenneth Baraas

En angriper med navn Cenk Tosun dro tidligere denne måneden fra Liverpool til London, fra Carlo Ancelotti til Roy Hodgson.

Og den utlånte Everton-spilleren sjokkerte borte mot Manchester City, sammen med resten av Crystal Palace-laget.

Ti minutter før pause, fikk «The Eagles» hjørnespark, og ørnene fløy høyt inne i feltet. James McCarty sendte ballen inn i boksen, der Gary Cahill flakset høyest. Den tidligere Chelsea-stopperen headet videre til Tosun, som angrep sitt bytte og headet ballen i mål.

En noe ufortjent scoring, men det brydde nyervervelsen seg lite om. Samme spiller var også nære i andre omgang, da han testet Ederson i City-buret etter å ha skutt på halvspretten. Brasilianeren fikk opp armene i tide og avverget.

De lyseblå presset i store deler av kampen, og klarte å finne veien forbi Vicente Guaita mot slutten av kampen.

Da dro Gabriel Jesus seg inn i feltet og fant Sergio Agüero på bakerste, som pirket ballen i mål.

Like etter var Agüero på farten igjen. Benjamin Mendy prikket et innlegg på panna til argentineren, som styrte inn 2-1. Pep Guardiola spratt opp og ned på sidelinjen av begeistring.

Men Palace ga seg ikke. Wilfried Zaha stormet inn i feltet, rett før klokka bikket 90 minutter, og slo inn foran mål. Der var Fernandinho uheldig og satte ballen i eget mål. 2-2 var et faktum, og tiden rant ut for Liverpools tittelutfordrer.

Manchester City merker savnet av Aymeric Laporte og taper nye poeng, til tross for en god rekke med seire før i dag.

Guardiola mener det er over

Pep Guardiola har gjentatte ganger uttrykt at han har gitt opp ligaen. Dette sa han før kampen:

– Realiteten er at vi ligger langt bak, sa Guardiola ifølge Goal.com.

– Vi aksepterer realitetene - Liverpool har vunnet 20 kamper, og ville ha ledet alle ligaene i verden, ikke bare vår liga, legger City-manageren til.

– Det er bedre å fokusere på det vi kan gjøre noe med resten av Premier League-sesongen og i andre turneringer.

– Vi kjemper fortsatt, selv om vi ligger langt bak fordi motstanderen vår er så eksepsjonell. Nå er vi på andreplass, og vi må vinne neste kamp, og så neste kamp igjen, for å sørge for at vi kvalifiserer oss for Champions League neste sesong.

Det spørs om Guardiola vil understreke dette enda mer fremover.