– Spiller vi slik som vi gjør nå, og taper flere kamper, så er vi i en vanskelig situasjon

Fernandinho mener Manchester City bør se seg over skulderen i stedet for å jakte Liverpool.

29. des 2019 kl 15.08 Kenneth Baraas

Forrige ligarunde falt perfekt på foten til Jürgen Klopp. Først ledet han sitt lag til en overbevisende 4-0-seier mot sin nærmeste tittelkonkurrent Leicester, og dagen etter kunne han se Wolverhampton gjøre en fantastisk snuoperasjon mot Manchester City.

Det betyr at Liverpool, før dagens kamp, har ti poeng ned til Leicester og 14 ned til de lyseblå. Anfield-klubben har henholdsvis to og en kamp mindre spilt enn 2. og 3. plassen.City ligger forøvrig syv poeng foran sin byrival Manchester United på 5. plass, men en kamp mindre spilt - de lyseblå møter Sheffield United søndag kveld.

– Hvis vi spiller flere kamper som dette, og taper flere kamper, så er vi i en dårlig posisjon. Så vi må komme i gang, prøve å vinne kampene våre og sikre 2. plassen, sier Fernandinho, ifølge Sky Sports.

KLARTE IKKE Å HOLDE UNNA:
KLARTE IKKE Å HOLDE UNNA:  Manchester City ledet 2-0, men maktet ikke å holde på poengene med ti mann.

Mener forspranget er for stort

– Du vet aldri hva som vil skje, men etter dette tapet så blir det vanskelig - fordi luken er for stor.

– Det er vanskelig, og vi må være ærlige med oss selv og alle andre. Vi spiller for en annen turnering nå (Champions League) og vil kjempe for å få muligheten til å spille Champions League neste år også, fortsetter City-spilleren.

Midtbanespilleren, som har figurert mye i forsvar denne sesongen, innrømmer at Liverpool ser for sterke ut.

– Vi må bare realisere at det vil bli tøft å jage Liverpool, med ting som går vår vei, ting som går imot oss, og ting som går deres vei.

Så gjenstår det å se om City-spillerne tar foten av gasspedalen, eller om dette er et samkjørt lag - Pep har uttalt noe lignende - som forsøker å spille mind games med den røde leiren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]