Ryktebørsen

Her har vi samlet mer kulørte rykter fra nettsteder og aviser, vedrørende spillere som linkes inn eller ut av Liverpool FC.

Besiktas med helomvending om Karius

Tyrkiske medier har vært ivrige i at rapportere om opp- og nedturer for den utlånte Liverpool-keeperen Loris Karius. Fra å ha ønsket å sende Karius tilbake til Liverpool allerede neste sommer, ett år før låneavtalen går ut, skal Besiktas nå ha ønske om å kjøpe han på permanent basis. Lederen for Besiktas sin transferkomité Erdal Torunogullari, skal ha hatt diskusjoner med manager Abdullah Avci om dette. Angivelig skal de ha ønske om å signere Karius for 8 millioner euro allerede i januar, og betale ned summen med 2 millioner euro i året.
Fanatik

– Liverpool følger Leeds-stopper

Denne sesongen har Leeds United hentet Ben White på lån fra Brighton. 22-åringen, som spilte for Peterborough i League One forrige sesong, har gjort sakene sine så bra i Championship at han nå linkes til større klubber.

Leeds ønsket en opsjonsavtale på kjøp av White når utlånsperioden går ut etter sesongen, men fikk avslag fra Brighton.

Nå er han hjertet i Marcelo Bielsas forsvar - et forsvar som har sluppet inn færrest mål i Championship denne sesongen. Leeds ligger på 3. plass, og har kun sluppet inn ni mål på 16 kamper. Det er tall ingen andre er i nærheten av.

Ifølge The Athletic er Liverpool en klubb som følger White sin situasjon. Journalisten Phil Hay rapporterer at interessen fra Anfield er genuin. Også Manchester United har hatt speidere som følger 22-åringen. 

Kobles til Liverpool:Napoli kjemper for å beholde Ruiz

Napoli skal ha tilbudt midtbanespiller Fabian Ruiz en kontraktsforlengelse på to år for å holde ham ute av klørne til Real Madrid, Barcelona og Liverpool, som alle skal ha vist interesse for 23-åringen.
Mundo Deportivo

Krise i Napoli gjør Liverpool interessert i angrepstjerne

Høyt profilerte spillere i Napoli er i clinch med eier Aurelio De Laurentiis, i en klubb som virker å være i fullstendig kaos. De Laurentiis har svart med at det kan bli aktuelt å selge spillere som har satt seg til motverge, inkludert flere av de største stjernene til Liverpools motstander i gruppespillet i Champions League. En av de som nevnes som et mulig salgsobjekt er hjemmefavoritten Lorenzo Insigne, hvor Liverpool er en av klubbene som nevnes som interesserte, sammen med bl.a. Borussia Dortmund og Inter. En ventes salgssum er nevnt som £55M, men Liverpool og andre vil nok håpe at situsjonen gjør at prisen kan prutes ned.
Daily Mail

Liverpool meldes som en av de interesserte:– Sancho ønsker å forlate Borussia Dortmund

Britiske medier melder at Jaden Sancho ønsker seg bort fra Borussia Dortmund, etter gjentatte hendelser som har vært ubehagelige for engelskmannen.

I helgen spilte Borussia Dortmund mot Bayern München. Det endte med 4-0-tap på bortebane. Etter kampen var sportsdirektøren, Michael Zorc, ute og betegnet Sanchos forestilling som «ikke god nok», ifølge Goal.com.

Sancho var tvilsom til kampen med en hamstringskade, men startet likevel storoppgjøret. 19-åringen ble byttet ut etter kun 36 minutter på stillingen 1-0 til Bayern.

– Han var ikke skadet, han trente i går. Jeg måtte ta en avgjørelse ut ifra hva jeg så, og for å være ærlig, det var ikke bra nok, sa manageren etter kampen.

Stemningen mellom klubb og spiller er noe flere av de største klubbene i Europa følger med på.

Liverpool får konkurranse av Manchester United, Paris Saint-Germain, Barcelona og Real Madrid, hvis engelskmannen velger å bevege på seg neste sommer.

Daily Mail

Avfeier samtaler med Fraser

Ifølge talkSPORT har Liverpool og Ryan Fraser vært i samtaler om en mulig overgang, men dette har velinformerte James Pearce i The Athletic avfeid.

– Har blitt fortalt at spekulasjonene om Liverpool og Ryan Fraser er helt på jordet. Påstander om at de snakker om en overgang i januar ble avvist som tøv, skriver Pearce på Twitter.

TalkSPORT hevder uansett at Liverpool leder an i kampen om skottens signatur i det overgangsvinduet åpner igjen i januar. Frasers kontrakt med Bournemouth går ut neste sommer, så sørkyst-klubben kan være interessert i å innkassere penger for kantspilleren i januar – noe som kan føre til en billigere overgangssum enn hva han ellers ville gått for. 22-åringen har scoret ett mål og fått to assist så langt denne sesongen.

Vurderer å legge Champions League-finalen til New York i 2024

For første gang vurderer UEFA å legge Champions League-finalen utenfor Europa. Ifølge Morning Consult vurderer de å arrangere finalen i 2024 i New York.

TEAM Marketing AG, et sveitsisk byrå som representerer UEFAs kommersielle interesser, har vært i kontakt med sponsorer og rettighetsholdere, ifølge Morning Consult.

UEFA har allerede bekreftet at finalen i 2022 vil arrangeres i München, og 2023-finalen går i London. 2024 er så langt ikke tildelt.

MetLife Stadium i New Jersey nevnes som et foretrukket stadion. Det var der Liverpool møtte Manchester City i pre-season 2018.

– Sancho er en av få klubben ser på som en forsterkning

Liverpool har de siste månedene blitt linket til Kylian Mbappé - kanskje verdens mest ettertraktede spiller. Akkurat franskmannen kan man glemme, ifølge Jürgen Klopp, men det at man blir satt i forbindelse med slike navn viser hvor langt klubben nå har kommet.

Klopp sier at Liverpool nå har en så god tropp at det er veldig utfordrende å skulle forsterke laget, fordi det er så dyrt å finne spillere som kan øke kvaliteten på det som allerede er der.

Velinformerte Chris Bascombe i The Telegraph nevner i sin sak at Mbappé er én spiller Liverpool anser som en av få som kan heve kvaliteten på troppen. En annen klubben ser slik på, er Jadon Sancho fra Borussia Dortmund. 

19-åringen har vært fantastisk for Borussia Dortmund etter overgangen fra Manchester City sommeren 2018, og er en svært ettertraktet spiller. Det er forvente at han kan komme til å forlate den tyske klubben neste sommer, og han har blitt kraftig linket til Manchester United og Real Madrid.

Klopp til Berge:– Du er en interessant spiller, en veldig interessant spiller

Etter at Liverpool hadde slått Genk 2-1, skal Jürgen Klopp ha sagt noen ord til den norske landslagsspilleren Sander Berge.

– Du er en interessant spiller, en veldig interessant spiller, skal Klopp ha sagt ifølge VG sine opplysninger.

Han ville ikke gå ytterligere inn på hva Klopp hadde sagt da han snakket med avisen i etterkant.

Det var et stort øyeblikk. Det er hyggelig. Man tar jo det med et lurt smil. Det er hyggelig at en så anerkjent trener kommer bort og sier noe sånt.

Etter kampen skal han ha byttet drakt med Fabinho.

Sander Berge har blitt linket til en rekke storklubber de siste årene. Hans agenter Mike Kjølø og Morten Wivestad var tilstede på Anfield i går.

Ifølge Sven Claes, som liverpool.no intervjuet før det første møtet mellom lagene, har Genk satt en prislapp på 25 millioner euro for nordmannen.

Kan samarbeid med Nike gjøre at Mbappe blir rød?

Liverpool skal ha startet arbeidet med å prøve å hente stjernespissen Kylian Mbappe til klubben. Den 20-årige franskmannen skal ha blitt imponert og sjarmert av Jürgen Klopp da Liverpool var interessert i 2017, men hvor Mbappe valgte å gå til Paris Saint-Germain. Liverpool skal på det tidspunktet heller ikke ha vært i stand til å konkurrere med det PSG kunne tilby økonomisk. Den kommende utstyrsavtalen med Nike kan imidlertid gjøre at Liverpool vil stå sterkere i så måte, og i tillegg er Kylian Mbappe på lønningslisten til Nike. En annen positiv faktor kan være at han er god venn med Fabinho etter deres tid som lagkamerater i Monaco.
Daily Express

Speidet på nordmann

Liverpool skal visstnok ha hatt speidere på Red Bull Arena for å se på Erling Braut Haaland. 
Nicolo Schira, Gazetta

Liverpool interessert i Jadon Sancho, ifølge tysk Liverpool-legende

Tidligere Liverpool-spiller Didi Hamann har uttalt at Borussia Dortmund-spiller Jadon Sancho er en mann Liverpool sannsynligvis vil ha stor interesse i og at de vil være en av de ledende klubbene i jakten på det engelske stortalentet.
Metro

Kjemper med Chelsea om Cook

Liverpool og Chelsea kjemper om Bournemouth-spilleren Lewis Cook. Den 22 år gamle midtbanespilleren var tilbake i spill i forrige måned etter å ha vært ute siden desember med en båndskade i det ene kneet. Cook debuterte for England i fjor, og har kontrakt med The Cherries til 2022.
Daily Mail

Var ønsket av Klopp i 2017 - nå vil han bort fra Bayern

Den store nyheten fra Bundesliga i dag er at Thomas Müller ønsker å forlate Bayern München når overgangsmarkedet åpner i januar. Det rapporterer velinformerte Christian Falk i Bild, og et samlet tysk pressekorps.

Falk skriver videre at Müller var en spiller Jürgen Klopp ønsket seg i 2017. Det rapporterte også avisen den gang, da Coutinho var sterkt linket til Barcelona, og LFC vurderte tyskeren som erstatter.  Det ble aldri noe salg før vinteren etter - og Klopp har droppet å direkte erstatte brasilianeren.

Müller sitter nå på benken for den tyske storklubben, og er bak Philippe Coutinho i køen. Det har også manager Niko Kovac bekreftet, ifølge Bild.

30-åringen har kontrakt til sommeren 2021. Han har scoret 38 mål på 100 landskamper for Tyskland, og har 186 mål og 171 målgivende på 495 kamper for Bayern, ifølge Transfermarkt.

"Liverpool følger situasjonen til Martin Ødegaard"

Martin Ødegaard er inne i sin tredje utlånsperiode etter overgangen til Real Madrid, hvor han etter først å ha spilt for 2. laget til Real, Castilla, hadde perioder i nederlandsk fotball hos Herenveen og Vitesse. Nå er han inne i en toårig avtale med Real Sociadad, og hvor han har startet så bra at han ble kåret til beste spiller i La Liga for september. Liverpool var en av mange toppklubber som var i kontakt med Ødegaard da han gikk til Real Madrid som 16-åring i 2015. Nå 20 år skal engelske klubber som Manchester United, Arsenal, Liverpool og Manchester City fortsatt følge hans situasjon, til tross for at spilleren selv uttrykker ønske for å lære spansk toppfotball bedre gjennom å fullføre avtalen med Real Sociedad og aller helst kunne forlenge kontrakten med Real Madrid som løper ut 2022.
Goal

Målfarlig midtbanespiller linkes fortsatt til Liverpool av tysk media

Liverpool er en av flere klubber som fortsatt linkes til Kai Havertz, storvokst og målfarlig midtbanespiller hos Bayer Leverkusen. Barcelona og Bayern München er blant de få klubbene som ville kunne bla opp en ventet pris på om lag 100 millioner euro, eller om lag £90M. Bayer Leverkusen er med i denne sesongens Champions League, men tapte første kamp hjemme mot Lokomotiv Moskva med 1-2.
SportBILD

– Med i drakampen om Fabián Ruiz

Liverpool er blant storklubbene som viser interesse for den spanske Napoli-profilen Fabián Ruiz, skriver CalcioMercato.com. De røde skal ha konkurranse fra Real Madrid, Barcelona og Bayern München.  

Jürgen Klopp ønsker ifølge nettstedet å styrke midtbanen ytterligere, og i Champions League får han gode muligheter til å se 23-åringen på nært hold – med kamper mot Napoli 17. september (B) og 27. november (H).

Fabián Ruiz gikk gradene og slo gjennom i Real Betis, og ble hentet til Napoli da de betalte utkjøpsklausulen på 30 millioner euro i fjor. 

Napolis nummer 8 var en sentral brikke da Spania vant U21-EM i sommer, og han ble kåret til mesterskapets Golden Player. Midtbanespilleren debuterte for A-landslaget i juni.

CalcioMercato.com

– Real Madrid er interessert, men Van Dijk vurderer ikke å dra

Mens det er motstridende rapporter om ny kontrakt for Virgil van Dijk – der Liverpool Echo tilbakeviste påstander om at en ny stor avtale var i bok – hevder den italienske journalisten Nicolò Schira at partene er i samtaler om en forbedret kontrakt som kan strekke seg til 2025.

Schira, som jobber for La Gazzetta dello Sport og CalcioMercato.com, skriver på Twitter at Real Madrid er interessert i mannen som ble UEFAs Player of the Year, men at spilleren selv ikke vurderer en overgang.

Van Dijks nåværende Liverpool-kontrakt strekker seg til 2023 og kan utvides til 2024. Ifølge Liverpool Echo skal spilleren selv være overrasket over ryktene om ny avtale, og han skal ikke ha bedt om mer lønn.

Nicolò Schira (Calcio Mercato)

Mirror: Enig med Van Dijk om ny kontrakt

Sunday Mirror rapporterer eksklusivt at Liverpool og Virgil van Dijk har kommet til enighet om en ny seksårskontrakt. Partene skal ha kommet til enighet i forrige uke.

Det er ikke David Maddock som normalt sett dekker Liverpool FC som har skrevet artikkelen. Derfor kjører vi det som ryktebørs heller enn artikkel her på liverpool.no.

Partene har vært i forhandlinger siden i sommer, og selv om hans nåværende avtale først går ut i 2023, vil Liverpool forlenge med 28-åringen nå.

Han kan vente seg en kraftig lønnsøkning, og vil tjene opp mot 200.000 pund i uken for å skrive under frem til 2025. Da vil Van Dijk være 34 år gammel.

Duncan må spille Serie A-fotball for at Liverpool skal få hele overgangssummen

Den tidligere The Times-spaltisten Matt Hughes har nå begynt å skrive for Daily Mail. I sin lørdagsspalte skriver han om Liverpools salg av Bobby Duncan til Fiorentina.

Det ble rapportert at det er en overgangssum på 1,8 millioner pund - men ifølge Hughes er dette en sum som kun blir oppnådd dersom 18-åringen spiller et visst antall kamper i Serie A.

250.000 pund til nå

Duncan kom inn fra benken da Fiorentina fredag kveld spilte treningskamp mot Perugia. Ifølge Hughes har Liverpool bare fått 250.000 pund for spissen - men det vil motta 100.000 pund hver gang han når et visst antall kamper i Serie A.

Ifølge Hughes virker det usannsynlig at det tallet kommer til å bli nådd, men Liverpool FC er likevel fornøyd med avtalen de har gjort. Slik situasjonen ble, var hovedfokus å bli kvitt spilleren og få tilbake minst de 200.000 pundene de betalte til Manchester City for et år siden. 

Guardiola avslo også Coutinho-tilbud i sommer

Sportslig har det ikke vært enkelt for Philippe Coutinho etter Barcelona-overgangen, og i sommer presset katalanerne på for å sende ham vekk. En retur til Liverpool var i teorien mulig, men utlåns- og lønnskostnadene hans tilsvarte flere hundre millioner kroner, selv kun for én sesong, og derfor sa de røde raskt nei.

Ifølge katalanske TV3 og storavisen Marca ble også Manchester City tilbudt Coutinho i sommervinduet, men manager Pep Guardiola var ikke interessert i nok en midtbaneprofil. Flere andre storklubber skal også ha blitt spurt, blant annet Manchester United, Tottenham og Arsenal.

Til slutt endte det altså med et utlån til Bayern München for brassen som trollbandt Liverpool-fansen fra 2013 til rekordsalget i januar 2018. Tyskerne betalte 8,5 millioner euro for selve lånet, skal dekke hele lønna hans selv og har muligheten til å gjøre overgangen permanent etter sesongen for 120 millioner euro.

TV3 (Katalonia) / Marca

Sky: Lovren blir i Liverpool

I kveld stenger overgangsvinduet i Europa, og Dejan Lovren er en av spillerne som har blitt linket til klubber som fortsatt kan handle.

Da Juventus-stopper Giorgio Chiellini pådro seg en alvorlig kneskade i forrige uke, var Juventus den siste klubben som ble linket til spilleren. Også AS Roma har vært i forhandlinger med Liverpool, men har nå lånt Chris Smalling fra Manchester United.

Sky Sports rapporterer nå at 30-åringen kommer til å bli på Anfield, etter at Liverpool har avsluttet samtalene med de interesserte klubbene.

Lovren er fjerdevalg på stopperplass bak Virgil van Dijk, Joel Matip og Joe Gomez.

Lar Lovren gå likevel?

Dejan Lovren er fjerdevalg på stopperplass i Liverpool, og selv om han er i full trening, har han enda ikke vært på banen eller benken for de helrøde denne sesongen.

Han har vært kraftig linket til AS Roma, men ifølge velinformerte journalister trakk Liverpool seg fra behandlingene etter at italienerne bare ønsket en låneavtale for midtstopperen.

Nå kan det skje likevel.

Ifølge den kroatiske avisen Sportske Novosti, aksepterte Liverpool et bud fra Roma på tirsdag. Det var thisisanfield.com som først omtalte rapporten fra Lovrens hjemland.

Det skal være snakk om en låneavtale som vil gjøres permanent for en sum på mellom 13 og 20 millioner euro. Partene er fortsatt i diskusjoner, og ifølge avisen diskuterer klubbene hvor mange kamper Lovren må spille, for at Roma skal måtte gjøre overgangen permanent.

Den italienske avisen Corriere dello Sport rapporterer samtidig at Roma ikke har gitt opp jakten sin på 30-åringen.

Overgangsvinduet i Italia stenger mandag 2. september.

Forhandler om avtale for Duncan

Fiorentina skal ha lagt inn et bud på Bobby Duncan for over 10 millioner pund. Liverpools sportsdirektør Michael Edwards skal nå være i forhandlinger om et salg. Hvis ryktene skulle stemme er det i så fall med en enorm avkastning for Liverpool, som kjøpte Steven Gerrards søskenbarn for 200.000 pund sist sommer. Det skal være snakk om en avtale med først lån og så kjøp av 18-åringen.
Football Insider

Werner signerte ny kontrakt med lavere utkjøpsklausul

Liverpool-linkede Timo Werner signerte denne uken en ny kontrakt med RB Leipzig. Spissen har over lengre ting unnlatt å forlenge kontrakten som går ut neste sommer, men nå har han altså gjort det. Det meldes at den nye kontrakten har en utkjøpsklausul på kun 30 millioner euro, noe som kan forklare hvorfor Werner valgte å putte pennen til papiret.
Daily Mirror

Liverpool linkes til tysk stjerneskudd

Liverpool skal være med i køen som følger Kai Havertz, den offensive midtbanespilleren til Bayer Leverkusen. 20-åringen nettet hele 20 ganger på totalt 42 kamper forrige sesong. Prislappen skal være på 100 millioner euro, eller om lag £91M. Ved siden av Liverpool skal de fleste toppklubbene ha den langbente tyskeren i kikkerten, inkludert Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Manchester United, Arsenal og Chelsea, i det som ventes å bli en overgang sommeren 2020.
Sport 1

Leverkusen vil ha Lovren på lån

Dejan Lovren har ikke vært med i Liverpools kamptropper de to første ligarundene, og han varmet benken i supercupfinalen. Nå kan midtstopperen, som snakker flytende tysk, havne i Bundesliga før det internasjonale overgangsvinduet stenger 2. september.

Ifølge Bild håper Bayer Leverkusen å sikre seg 30-åringen på lån ut sesongen. De ønsker å få til en låneavtale som gir Liverpool rundt 3 millioner euro, melder den tyske storavisen.

Bild

Bayern kjøper ikke Werner denne sommeren

Det var forventet at Timo Werner kom til å forlate RB Leipzig denne sommeren. Spilleren har ett år igjen av sin kontrakt, og har vært til salgs.

Liverpool er en av klubbene som har vist interesse for den 23 år gamle tyske landslagsspilleren, og ifølge Raphael Honigstein har han vært en spiller som vil være et realistisk overgangsmål for Liverpool.

Tysk presse hevdet i vår at Werner allerede var enig med Bayern München om en overgang, og at det kom til å skje i sommer. Det har ikke skjedd.

Nå rapporterer Christian Falk i Bild at Bayern ikke kommer til å kjøpe ham i sommer. Falk er kanskje den journalisten med mest greie på hva som foregår i den tyske storklubben.

Ronan Murphy som dekker Bundesliga for Goal rapporterer at Werner har bestemt seg for å la kontrakten gå ut, og at Bayern fortsatt er det mest sannsynlige som neste klubb for spilleren.

Liverpool kommer nok til å følge situasjonen, med en så ettertraktet spiller tilgjengelig på Bosman.

Nå vil Juventus kvitte seg med Emre Can

Juventus har en enorm bredde på midtbanen sin, og har i sommer hentet inn Aaron Ramsey og Adrien Rabiot i den posisjonen.

Ifølge italienske medier, deriblant Calcio Mercato, vil den regjerende Serie A-mesteren prøve å selge Emre Can før overgangsvinduet stenger 2. september. De har ikke klart å kvitte seg med spillere som Sami Khedira og Blaise Matuidi i sommer.

Tuttosport hevder at både Bayern München og Paris Saint-Germain har forhørt seg om 25-åringen som kom til Torino-klubben fra Liverpool i fjor sommer.

I hans første sesong for Juventus spilte han 37 kamper og scoret fire mål.

Liverpool krever det dobbelte av det de betalte for å slippe Shaqiri

Ifølge den sveitsiske avisen Blick er Monaco ute etter Xherdan Shaqiri. Journalisten Andreas Böni som har skrevet saken, var en av de som var tidligst ute om å melde om Liverpools interesse for Shaqiri da nedrykket til Stoke var et faktum.

Etter den katastrofale fjorårssesongen ønsker klubben å slå tilbake, og har blitt linket til en rekke spillere. Deriblant Edin Dzeko fra AS Roma.

Shaqiri blir tilbudt en årslønn på seks millioner euro netto for å gå til Ligue 1-klubben, ifølge den sveitsiske avisen. De ønsker å tilby ham en kontrakt frem til sommeren 2023. Til sammenligning skal lønnen hans i Liverpool være på fire millioner euro etter skatt.

Krever 34 millioner pund

Ifølge Blick har Liverpool satt en prislapp på 36 millioner euro for å selge Shaqiri. En spiller de hentet for halvparten for et år siden.

Avisen rapporterer videre at det er helt åpent hva spilleren selv ønsker - men at han vet at det er stor konkurranse om plassene i Liverpool, med Alex Oxlade-Chamberlain som enda en rival om plass på laget.

For Monaco er overgangsvinduet åpent frem til 2. september - men dersom Liverpool ønsker å selge, og vil ha inn en erstatter, har de dårlig tid på seg. Torsdag kl. 18.00 stenger overgangsvinduet for Premier League-klubbene.

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.11.2019 kl 16:53

Salah og Robertson kan bli klare til helgen likevel

Bilder fra mandagens treningsøkt på Melwood gir håp om at duoen kan bli spilleklare til helgens borteoppgjør mot Crystal Palace.

+
21.11.2019 kl 15:51

Salah kan bli tatt ut i OL-troppen

Mohamed Salah risikerer å gå glipp av neste års sesongstart for Liverpool.

+
21.11.2019 kl 13:25

– Jeg hater landskampene!

Jürgen Klopp har samme forhold til landslagspausene som mange supportere.

+
21.11.2019 kl 13:10

Har hentet ny mann inn i støtteapparatet

Lee Richardson skal jobbe som idrettspsykolog

+