Firmino med mål og målgivende da Brasil tok seg til finale på hjemmebane

Slo Lionel Messi og co i nattens semifinale.

3. jul 2019 kl 08.31 Arild Skjæveland

Natt til onsdag ble den første semifinalen i Copa America spilt, da Brasil tok imot Lionel Messi og Argentina på Estadio Mineirao i Belo Horizonte.

Det var to Liverpool-spillere fra start for Brasil. Alisson Becker i mål, og Roberto Firmino på topp.

Gjestene fra Argentina var farlig frempå med et langskudd fra Leandro Paredes som gikk like over krysset bak Alisson. Kanskje hadde Liverpools nummer én fått en finger på den dersom det var ti centimeter lavere. Men det var Brasil som skulle få scoringen.

Dani Alves så en annen vei og spilte ballen ut til Bobby Firmino. På én touch sendte han ballen lavt inn foran mål der Manchester City-spissen Gabriel Jesus scoret fra fem meter.

Store sjanser

Argentina traff treverket bak Alisson to ganger. En heading fra Sergio Agüero traff tverrleggeren, og en avslutning fra Messi gikk i stolpen. Becker måtte gjøre flere gode redninger - men nok en gang kunne han gå av banen uten å slippe inn mål.

Han har fortsatt ikke sluppet inn et eneste mål i årets Copa America. Fem kamper - null baklengs. Tar vi med at han heller ikke slapp inn mål i Brasils oppkjøringskamp før mesterskapet, eller i sine tre siste for Liverpool, er vi oppe i ni kamper på rad uten å plukke ut ballen fra eget nett.

20 minutter før slutt var det Gabriel Jesus sin tur til å sette opp Firmino. Han driblet seg inn i feltet og spilte til Firmino på åpent mål. Han scoret sikkert med høyrefoten.

Scoringen gjør at Liverpool-spissen er poengkongen i Copa America så langt. Han har bare to scoringer, men ingen har flere - og 27-åringen har i tillegg tre målgivende.

Finale på søndag

Natt til torsdag spilles den andre semifinalen, mellom Chile og Peru. Den kampen sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Finalen spilles på Estádio do Maracanã i Rio de Janeiro søndag kl. 22.00. Den kampen sendes også på Viasport 1.

Etter søndagens finale vil spillerne normalt få tre ukers ferie under Jürgen Klopp, før de returnerer til pre-season. Når finalen spilles har spillerne som ikke har spilt landslagsfotball allerede vært tilbake i to dager.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]