Slik blir starten på pre-season

Kommende lørdag begynner forberedelsene til 2019/2020-sesongen.

2. jul 2019 kl 18.13 Marius Rabben

Fem uker etter Champions League-triumfen samles Liverpool-spillerne på Melwood etter ferien. Men med landslagsspill i sommer vil det naturlig nok være en redusert stall den første perioden.

Den første bolken består av spillere som ikke var landslagsuttatt til junikampene eller de pågående turneringene i Afrika og Sør-Amerika, og tradisjon tro vil det være med en rekke navn fra akademiet.

Disse er med

Fabinho, Alex Oxlade-Chamberlain, James Milner, Joël Matip og Adam Lallana er blant dem som er med fra start.

Det samme gjelder Nathaniel Clyne. 28-åringen, som tilbrakte siste halvdel av forrige sesong i Bournemouth, jaktes på av flere klubber, men så langt har det ikke blitt meldt om bud eller forhandlinger.

Av ungguttene er nok Rhian Brewster ha mange øyne rettet mot seg i en pre-season hvor han endelig er helt skadefri fra start. 19-åringen vil få gode muligheter til å vise seg frem i treningskampene, spesielt i fraværet av angrepsstjernene.

I tillegg skal Harry Wilson etter planen være med, da det foreløpig ikke er noen nå utlånsavtale på plass, og lokale journalister har tidligere skrevet at waliseren vil få sjansen til å imponere under oppkjøringen før det blir tatt noen avgjørelse.

Situasjonen er nokså lik for Ryan Kent, men kantspilleren har på sin side gitt klart uttrykk for at han ikke ønsker enda et utlån, men heller et salg dersom han ikke får muligheten til å bli en fast del av førstelaget.

Kartlegging med fysiske tester

På dag én skal spillerne gjennomføre en rekke fysiske tester, blant annet for løping, spenst og annen motorikk. Da deles de opp i grupper som fordeles på forskjellige poster.

Så begynner den nøye planlagte treningen dagen etter.

Følg med på Liverpool.no for å se bilder og videoer gjennom helga og videre utover i pre-season.

To kamper før USA-turen

Den første treningskampen kommer allerede påfølgende torsdag, altså bare fem dager etter oppstarten. Den spilles mot naboklubben Tranmere Rovers på Prenton Park.

Tre dager senere venter en ny treningskamp, mot Bradford City, som blir den siste gjennomkjøringen før USA-turen.

Stallen fylles opp

Og på turen vestover fylles Liverpool-stallen opp med spillerne som var på landslagsoppdrag uka etter Champions League-finalen, slik at det bare er deltakerne i Afrikamesterskapet og Copa América som mangler.

Det betyr at Virgil van Dijk, Gini Wijnaldum, Jordan Henderson, Joe Gomez, Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson, Divock Origi, Simon Mignolet, Dejan Lovren og Xherdan Shaqiri blir med til USA.

Mohamed Salah, Sadio Mané, Naby Keïta, Alisson Becker og Roberto Firmino får forsinket ferie etter Afrikamesterskapet og Copa América.

Store oppgjør i USA

I statene venter treningskamper mot langt tøffere motstand når Borussia Dortmund, Sevilla og Sporting CP står på motsatt halvdel i henholdsvis Indiana, Boston og New York.

Tilbake i Europa fortsetter oppkjøringen med to nye treningskamper, mot Napoli og Lyon, før Manchester City er motstander i Community Shield helga foran ligastarten.

Liverpool sesongåpner mot Norwich på Anfield fredag 9. august.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]