NYTT SKADEOPPHOLD?  Naby Keïta kan ha slått opp skaden fra Barcelona-kampen. Han skal gjennom undersøkelser på Melwood tirsdag.

Frykter Keïta vil slite med å rekke sesongstarten

Guinea er videre i Afrikamesterskapet, men må ventelig klare seg uten Liverpool-spilleren.

Naby Keïta har returnert til Liverpool for å gjennomføre omfattende undersøkelser av lysk og lår på Melwood tirsdag.

Der frykter klubben å få negative nyheter og følgelig en ny periode med rehabilitering, skriver David Maddock i Mirror.

Totalt halvannen time på banen

Det har vært uklar informasjon om Keïtas skadeproblemer fra Guinea-leiren etter at han måtte forlate oppgjøret mot Nigeria etter 71 minutter.

I forkant av Afrikamesterskapet var det lenge usikkert om midtbanespilleren ville rekke turneringen på grunn av skaden han pådro seg i den første semifinalekampen mot Barcelona, men landslaget presset Liverpool til å gi ham grønt lys.

Keïta, som ikke ble klar til generalprøven, startet ikke åpningskampen mot Madagaskar, men kom inn etter en times tid. Fra startplass mot Nigeria i kamp to haltet han av i 2. omgang, og han var ikke på banen i siste gruppespillkamp mot Burundi søndag.

En talsmann for Guineas landslag hevdet først at det ikke var snakk om noe alvorlig, men bekreftet deretter at Keïta hadde forverret adduktor-skaden i lysken som han fikk mot Barcelona, opplyser Mirror.

Møtte fysioterapeut fra klubben 

Etter konsultasjon med en fysioterapeut som Liverpool hadde sendt til Guineas mesterskapsbase i den egyptiske hovedstaden, Kairo, kom man frem til at han altså måtte reise hjem for å bli sett på av klubbens medisinske team.

Ifølge landslaget forventes det likevel at Keïta returnerer etter undersøkelsene på Melwood, men dersom omfanget er slik klubben frykter, må han bli værende i Liverpool for å få videre behandling.   

Guinea er videre

Mandagens resultater i Afrikamesterskapet bekrefter at Guinea nå avanserer til sluttspillet som en av de fire beste treerne, og skal spille åttedelsfinale i slutten av denne uka.

Men finner klubben ut at Keïta har slått opp adduktor-skaden, er han, som etter Barcelona-turen, utilgjengelig i mange uker fremover. Det vil følgelig påvirke sesongoppkjøringen som begynner kommende helg.

Må trolig utsette oppkjøringen

Keïta vil uansett få tre ukers ferie etter Afrikamesterskapet, men med en oppslått skade i tillegg ser det plutselig ut til at han vil få problemer med å rekke sesongstarten i august.

For når han da kommer seg gjennom en ny runde med rehabilitering, venter først opptrening og deretter et individuelt preseason-program for 24-åringen som fikk 33 opptredener i sin første sesong på Anfield.

I mellomtiden kan ikke Liverpool-fansen gjøre annet enn å krysse fingrene for at skaden ikke er så alvorlig som fryktet.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
19.08.2019 kl 22:24

– Det betyr ingenting hvordan du vinner kampene

Georginio Wijnaldum forklarer sine tanker om de varierende prestasjonene i sesongstarten.

+
19.08.2019 kl 21:09

Nå blir det 1. mot 2. plass neste helg!

Liverpool beholder tabelltoppen etter at Manchester United spilte uavgjort mot Wolverhampton.

+
19.08.2019 kl 20:11

Batshuayi senket Liverpool U23

To mål og en assist fra Michy Batshuayi sørget for 3-0 seier til Chelsea U23.

+
19.08.2019 kl 18:44

Carroll forteller hvordan han opplevde rekordovergangen til Liverpool

Andy Carroll ble Liverpools dyreste spiller gjennom tidene da han signerte i 2011. På det tidspunktet visste han lite av hva som ventet han.

+