Frykter Keïta vil slite med å rekke sesongstarten

Guinea er videre i Afrikamesterskapet, men må ventelig klare seg uten Liverpool-spilleren.

2. jul 2019 kl 00.43 Marius Rabben

Naby Keïta har returnert til Liverpool for å gjennomføre omfattende undersøkelser av lysk og lår på Melwood tirsdag.

Der frykter klubben å få negative nyheter og følgelig en ny periode med rehabilitering, skriver David Maddock i Mirror.

Totalt halvannen time på banen

Det har vært uklar informasjon om Keïtas skadeproblemer fra Guinea-leiren etter at han måtte forlate oppgjøret mot Nigeria etter 71 minutter.

I forkant av Afrikamesterskapet var det lenge usikkert om midtbanespilleren ville rekke turneringen på grunn av skaden han pådro seg i den første semifinalekampen mot Barcelona, men landslaget presset Liverpool til å gi ham grønt lys.

Keïta, som ikke ble klar til generalprøven, startet ikke åpningskampen mot Madagaskar, men kom inn etter en times tid. Fra startplass mot Nigeria i kamp to haltet han av i 2. omgang, og han var ikke på banen i siste gruppespillkamp mot Burundi søndag.

En talsmann for Guineas landslag hevdet først at det ikke var snakk om noe alvorlig, men bekreftet deretter at Keïta hadde forverret adduktor-skaden i lysken som han fikk mot Barcelona, opplyser Mirror.

Møtte fysioterapeut fra klubben

Etter konsultasjon med en fysioterapeut som Liverpool hadde sendt til Guineas mesterskapsbase i den egyptiske hovedstaden, Kairo, kom man frem til at han altså måtte reise hjem for å bli sett på av klubbens medisinske team.

Ifølge landslaget forventes det likevel at Keïta returnerer etter undersøkelsene på Melwood, men dersom omfanget er slik klubben frykter, må han bli værende i Liverpool for å få videre behandling.

Guinea er videre

Mandagens resultater i Afrikamesterskapet bekrefter at Guinea nå avanserer til sluttspillet som en av de fire beste treerne, og skal spille åttedelsfinale i slutten av denne uka.

Men finner klubben ut at Keïta har slått opp adduktor-skaden, er han, som etter Barcelona-turen, utilgjengelig i mange uker fremover. Det vil følgelig påvirke sesongoppkjøringen som begynner kommende helg.

Må trolig utsette oppkjøringen

Keïta vil uansett få tre ukers ferie etter Afrikamesterskapet, men med en oppslått skade i tillegg ser det plutselig ut til at han vil få problemer med å rekke sesongstarten i august.

For når han da kommer seg gjennom en ny runde med rehabilitering, venter først opptrening og deretter et individuelt preseason-program for 24-åringen som fikk 33 opptredener i sin første sesong på Anfield.

I mellomtiden kan ikke Liverpool-fansen gjøre annet enn å krysse fingrene for at skaden ikke er så alvorlig som fryktet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]