To mål og straffebom av Mané

Liverpool-spilleren sentral da Senegal sikret avansement.

1. jul 2019 kl 22.59 Marius Rabben

Senegal vant 3–0 over Kenya i den siste gruppespillkampen, og med 2. plass i gruppe C er de dermed klare for åttedelsfinalen i Afrikamesterskapet.

Sadio Mané markerte seg ved å score sine to første mål i sommerens mesterskap, etter å ha først ha brent et straffespark før pause.

Målløst i en time

En knapp halvtime var spilt da lagets nummer 10 fikk muligheten fra krittmerket, men et brukbart skudd nede til venstre ble flott reddet av Kenyas sisteskanse.

Det sto 0–0 til pause i et oppgjør hvor Senegal hele tiden spilte hakket bedre, men uten å imponere. Etter 63 minutter kom gjennombruddet da Rennes-vingen Ismaïla Sarr ga senegaleserne ledelsen.

To mål på seks minutter

I jakten på utlikning flyttet Kenya mange spillere frem og etterlot ofte et stort bakrom. Det ble utnyttet av lynraske Mané etter 72 minutter.

Kenya-forsvaret nølte nok til at 27-åringen rappet ballen og kom alene med keeper, som sto langt ute. Behersket satte Premier League-toppscoreren inn 2–0 og gjorde opp for straffemissen.

Og seks minutter senere vartet en Kenya-forsvarer opp med en stygg takling i egen boks som resulterte i hans andre gule og Senegals andre straffespark.

Fikk bestemannsprisen

Mané valgte å bytte side, noe også keeperen gjorde, men han nådde aldri ned på den harde avslutningen fra Mané, som fastsatte sluttresultatet.

Prestasjonen mot Kenya belønnet Liverpool-angriperen med Man of the Match.

I den øvrige kampen i gruppe C vant også Algerie overbevisende 3–0 over poengløse Tanzania. Dermed går Algerie og Senegal videre, mens 3.-plasserte Kenya må vente på resultatene i de andre gruppene for å vite sin skjebne.

Senegal møter Uganda i åttedelsfinalen fredag kl. 21.

For øvrig er Guinea nå allerede videre som en av de fire beste treerne, men åttedelsfinalen går trolig uten Naby Keïta som har returnert til Liverpool for å bli undersøkt for skade.