AVANSERTE:  Senegal og Sadio Mané er klare for utslagsrundene i Afrikamesterskapet. (Her fra en treningskamp i mars.)

To mål og straffebom av Mané

Liverpool-spilleren sentral da Senegal sikret avansement.

Senegal vant 3–0 over Kenya i den siste gruppespillkampen, og med 2. plass i gruppe C er de dermed klare for åttedelsfinalen i Afrikamesterskapet.

Sadio Mané markerte seg ved å score sine to første mål i sommerens mesterskap, etter å ha først ha brent et straffespark før pause.

Målløst i en time

En knapp halvtime var spilt da lagets nummer 10 fikk muligheten fra krittmerket, men et brukbart skudd nede til venstre ble flott reddet av Kenyas sisteskanse.

Det sto 0–0 til pause i et oppgjør hvor Senegal hele tiden spilte hakket bedre, men uten å imponere. Etter 63 minutter kom gjennombruddet da Rennes-vingen Ismaïla Sarr ga senegaleserne ledelsen.

To mål på seks minutter

I jakten på utlikning flyttet Kenya mange spillere frem og etterlot ofte et stort bakrom. Det ble utnyttet av lynraske Mané etter 72 minutter.

Kenya-forsvaret nølte nok til at 27-åringen rappet ballen og kom alene med keeper, som sto langt ute. Behersket satte Premier League-toppscoreren inn 2–0 og gjorde opp for straffemissen.

Og seks minutter senere vartet en Kenya-forsvarer opp med en stygg takling i egen boks som resulterte i hans andre gule og Senegals andre straffespark.

Fikk bestemannsprisen

Mané valgte å bytte side, noe også keeperen gjorde, men han nådde aldri ned på den harde avslutningen fra Mané, som fastsatte sluttresultatet.

Prestasjonen mot Kenya belønnet Liverpool-angriperen med Man of the Match.

I den øvrige kampen i gruppe C vant også Algerie overbevisende 3–0 over poengløse Tanzania. Dermed går Algerie og Senegal videre, mens 3.-plasserte Kenya må vente på resultatene i de andre gruppene for å vite sin skjebne.

Senegal møter Uganda i åttedelsfinalen fredag kl. 21.

For øvrig er Guinea nå allerede videre som en av de fire beste treerne, men åttedelsfinalen går trolig uten Naby Keïta som har returnert til Liverpool for å bli undersøkt for skade.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
17.08.2019 kl 20:25

– Jeg var imponert over hvor gode vi var

Jürgen Klopp var veldig fornøyd med prestasjonen på St. Mary’s.

+
17.08.2019 kl 18:35

VAR-drama da Manchester City avga poeng på hjemmebane

Liverpool overnatter på tabelltoppen, og blir der minst frem til mandag kl. 23.00.

+
17.08.2019 kl 17:28

– Forsvaret må ta sin del av skylden for tabben

Jürgen Klopp sine tanker etter seieren på St. Mary’s.

+
17.08.2019 kl 16:18

Mané var banens klart beste spiller da Liverpool kom fra St. Mary's med tre poeng

Vår spillerbørs etter 2-1 seieren på St. Mary's.

+