Scoret Pep Lijnders sitt drømmemål

Da Andy Robertson endelig scoret, var det akkurat det assistentmanager Pep Lijnders ønsket å se.

9. okt 2019 kl 18.32 Arild Skjæveland

Det er en uke siden Liverpool slo RB Salzburg 4-3 på Anfield, og tok sine tre første poeng i årets gruppespill i Champions League.

Venstreback Andy Robertson scorer ikke ofte - og har bare to nettkjenninger på sine 90 kamper for Liverpool. Det første kom mot Brighton i den siste kampen av 2017/18-sesongen.

Da det andre kom i hjemmekampen mot RB Salzburg, var det en nederlenderen på sidelinjen som ble ekstra glad.

Drømmemålet

Assistentmanager Pep Lijnders snakket i sommer om hva som er hans «drømmescoring».

– Vi har alltid sagt at drømmen vår er at den ene backen slår innlegget, og at den andre backen scorer. Det ville vært perfekt, sa assistentmanageren til Goal.com i juni.

Og her fikk han viljen sin.

Liverpool bygde opp bakfra, og Robertson tok med seg ballen frem og innover i banen fra sin venstrebackposisjon. Han spilte til Jordan Henderson, som spilte vegg med Mohamed Salah, før han spilte ballen ut til Trent Alexander-Arnold på høyrebacken.

Robertson fortsatte løpet sitt, stormet mot første stolpe, og var førstemann på innlegget fra backkollegaen som slo inn på første touch. Ballen satte han sikkert i mål fra fem meter.

Skotten har scoret tre mål på 31 kamper for landslaget, scoret to på 43 for Queens Park, fem på 44 for Dundee United, og fem på 115 for Hull. Forhåpentligvis kan scoringene komme oftere fremover, også fra 25-åringen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]