Vi fulgte pressekonferansen– Mo ser veldig bra ut på trening

Siste nytt før møtet med Napoli.

26. nov 2019 kl 13.48 Arild Skjæveland

Med seier onsdag kveld er Liverpool videre til utslagsrundene i Champions League som gruppevinnere, med én kamp til gode.

De helrøde tapte 2-0 i Napoli tidligere i høst.

Jürgen Klopp og Andy Robertson møtte pressen. Se pressekonferansen i videovinduet over, eller les hva de to sa i denne saken.

Jürgen Klopp er førstemann ut.

Skadesituasjonen

Første spørsmål var om skadesituasjonen før onsdagens kamp.

– Mo ser veldig bra ut på trening. Vi får se i dag - det er ikke noe jeg bekymrer meg for.

– Joel Matip er på bedringens vei, men et stykke unna å trene med laget. Denne uken blir viktig. Han skal ha en skann denne uken, og så ser vi hvordan det står til. Det er ikke noe vi kan forhaste, vi må bare vente.

Nekter å tenke lenger frem

Klopp fikk spørsmål om muligheten til å hvile spillere mot Salzburg med et godt resultat i morgen kveld.

– Den største feilen vi kan gjøre er å tenke at vi allerede har vunnet kampen. Disse tingene tenker vi ikke på. Selvsagt vil vi prøve å vinne kampen. Det ville vært enormt for oss etter starten vi har hatt.

– Napoli er en veldig skummel motstander. Det er samme for Napoli. Dersom de vinner er de videre.

To telefoner

Manageren svarer på spørsmål om forberedelsene.

– Jeg må bytte på laget uke for uke og dag for dag. Vi endrer på dem i øktene hele tiden. Vi vet på lang sikt hva vi må gjøre, det er klart. Vi vil prøve å tilpasse oss for spesielle ting, spillere og taktikk avhenger av hvem vi spiller mot.

– Jeg har to smarttelefoner, og når en av dem ringer er det sjelden gode nyheter. Det er beskjeder om at en spiller ikke er tilgjengelig.

Keita har vært syk

– Naby var litt syk etter kampen på lørdag. Alle andre ser bra ut.

Ingen råd for Ancelotti

En italiensk journalist spurte om noen hadde råd til Carlo Ancelotti.

– Vi har hatt sjanse til å lede litt om tingene som har skjedd der, men nå er det ikke i Italia. Det er en annen turnering, og de kan kanskje føle seg lettet.

– Dersom det er én manager i verden som ikke trenger råd så er det Carlo Ancelotti.

– Jeg har ingenting å si om situasjonen der. Eierne våre ber oss ikke om å gjøre slike ting. Jeg aner ikke helt hva som skjer der.

– Vi forventer at Napoli vil være sterke. Uansett hva som har skjedd. Jeg vet ikke. Men dersom jeg var spiller ville jeg prøvd å få samlet gruppen og bekjempet tingene som kommer fra utsiden. Det er det vi må forvente. Carlo er den mest erfarne manageren i verden. Han er vant med å håndtere vanskelige situasjoner.

– Vi er veldig ambisiøse i Champions League. Vi ønsker å gå så langt som mulig. Da må vi vinne fotballkamper, og i morgen er det en fotballkamp. Vi må vinne, og det er det vi tenker på.

Får spørsmål om bookmakere og gambling

– Jeg er tysk. Vi gir ikke pengene våre til andre folk uten grunn. Jeg har ingen peiling på gambling.

Nå venter vi på Andy Roberson.

Robertson forteller om skaden sin

– Ankelen har vært bedre. Det er litt stivt etter kamper, men noe jeg kan håndtere. Jeg føler meg bra, og forhåpentligvis fortsetter det slik.

– Det kan være ganske smertefullt, men dersom du ikke har smerte med så mange kamper vi spiller så er det noe galt.

– Guttene vil si at jeg er for lenge på behandlingsbenken. Det betyr at jeg må varme den opp litt lenger for å komme i gang, men når jeg først er i gang så går det bra. Jeg bruker en halvtime på å varme opp heller enn et kvarter.

Om å holde nullen

– Det er viktig at vi begynner å holde nullen igjen. Det betyr at angriperne kan gå og gjøre det de gjør best.

– Forhåpentligvis kan vi begynne å holde nullen igjen, og begynner med det i morgen.

Det tøffe kampprogrammet

– På en måte er det et kompliment. Dersom du spør meg om jeg vil bytte bort Champions League-medaljen min mot færre kamper, så absolutt ikke. Det er en konsekvens av suksess, og det er det vi ønsker.

– Vi tror at vi kan vinne uansett hvilket lag vi spiller med.

– Vi ønsker å spille i alle kamper, og noen ganger er det ikke mulig. Du må respektere det. Det er ikke bra for hjertet mitt å sitte på tribunen!

Neste runde

Også Robertson blir spurt om muligheten til å hvile spillere dersom resultatene går riktig vei onsdag kveld.

– Vi tenker ikke på Salzburg-kampen. Vi ønsker bare å kvalifisere oss til utslagsrundene. Ingen tenker at dersom vi vinner i morgen trenger vi ikke å reise til Salzburg. Da må vi kvalifisere oss med en kamp til gode, og det har vi ikke gjort siden jeg kom hit.

Onsdagens motstander

– Jeg har ikke lest så mye om hva som har skjedd i Napoli, men de har en jobb de skal gjøre, og det er å få et positivt resultat i morgen kveld, og det kan de.

– Napoli vil ønske revansje etter at vi stoppet dem fra å gå videre forrige sesong.

– De har en veldig god manager, og er sterke taktisk. Kampene mellom oss har vært jevne, men vi vet at vi kan gi alle problemer. Det er opp til oss å være 100 prosent i morgen kveld. Dersom vi er det så tror vi at vi kan gi dem problemer.

Seiersrekken i ligaen

Robertson fikk spørsmål om at Liverpool, til tross for resultatene, ikke har vært sitt beste enda.

– Jeg er ikke helt enig i det. Vi har hatt noen spesielle kamper på ulike måter. Vi har 37 poeng i Premier League, og du kan ikke gjøre det så mye bedre enn det - men vi er et lag som alltid ønsker perfeksjon. Vi har kanskje ikke vært på vårt beste enda og det vil være fint når det skjer. Supporterne vil like en kamp der de kan sitte i de 10 siste minuttene og nyte det uten å bite negler.

Liverpool - Napoli spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]