Bekreftet: Coutinho lånes ut til Bayern

Klubbene har bekreftet at brasilianeren skal spille i Bundesliga denne sesongen.

17. aug 2019 kl 00.09 Arild Skjæveland

Det har ikke gått som Philippe Coutinho håpet i Barcelona. Etter halvannen sesong på Camp Nou lånes han nå ut til Bayern München for den kommende sesongen.

Det bekrefter Bayern i en pressemelding fredag kveld. Spilleren vil komme til München i en av de kommende dagene for å skrive under og ta den medisinske sjekken, men alt er i boks mellom de to klubbene.

Lån med opsjon på kjøp

Barcelona betalte store penger for brasilianeren da de kjøpte ham fra Liverpool i januar 2018. Overgangssummen kunne stige til 142 millioner pund - en klubbrekord med god margin for Liverpool, og den dyreste overgangen noen gang med en engelsk klubb involvert.

– Jeg vil gjerne takke FC Barcelona. Det er så klart noen detaljer som fortsatt mangler, men vi er veldig glade for at vi kan hente denne spilleren til Bayern, sier sportsdirektør Hasan Salihamidzic i pressemeldingen.

Den spanske avisen Mundo Deportivo rapporterer at tyskerne betaler mellom 15 og 20 millioner euro for å låne 27-åringen denne sesongen. Opsjonen på kjøp skal være på rundt 120 millioner euro, dersom tyskerne ønsker å sikre seg spilleren permanent neste sommer.

Bayern er, som Liverpool, førsteseedet i gruppespillet i Champions League - så det blir ikke et gjensyn med Coutinho før tidligst i en eventuell åttendedelsfinale denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]