Liverpool er ubeseiret på 35 ligakamper - Everton er nærmest med fem

Ligalederen seiler videre på flytbølgen og nærmer seg ett år i ligaen uten tap.

29. des 2019 kl 13.33 Kenneth Baraas

– Det er urealistisk å tenke på Liverpool, vi må tenke på Leicester. Vi kan ta igjen annenplassen. Jeg er klar over kvaliteten i laget mitt, men sånn er situasjonen nå, sa Pep Guardiola etter tapet mot Wolverhampton.

Mind games vil noen si, men det er lite som tyder på at dagens Liverpool-lag skal rakne i sømmene. De rødes siste overmenn i ligaen var faktisk Guardiolas mannskap den 3. januar. Det vil si at Jürgen Klopp & co. nærmer seg den enorme bragden å gå et kalenderår uten å tape i ligaen.

Første hinder er Wolverhampton, før Sheffield United venter 2. januar. To lag som presterer godt om dagen, noe også tabellposisjonene tilsier.

Tøff konkurrent har kommet til byen

Everton står med to strake seire på rad, etter at Carlo Ancelotti gikk inn portene på Goodison Park. Duncan Ferguson gjorde også sakene godt da han hadde rollen som midlertidig manager, og ledet laget til en seier og to uavgjorte.

Den 5. januar møtes lagene til Merseyside-derby i FA cupen. Ikke et oppgjør som teller inn på den nevnte statistikken, men et høyinteressant oppgjør med tanke på managerbyttet hos de blåkledde.

Ancelotti er nemlig den eneste manageren som har utmanøvrert Klopp denne sesongen. Det var i Italia da Liverpool måtte rusle av Napolis hjemmebane med to baklengs, og null mål i riktig nett. Italieneren er også kjent for å ha et godt tak på Liverpool og har rasket med seg seire i sine perioder i AC Milan, Chelsea og Real Madrid.

Apropos lag i Europa, Liverpool er også overlegne sammenlignet med lagene i de andre europeiske ligaene:

Dagens motstander, Wolverhampton, står med to ligaseire på rad, og ønsker å ta sin tredje borte på Anfield. Ulvene trives mot god motstand og har blant annet slått Manchester City både hjemme og borte denne sesongen.

Det blir ingen enkel utfordring for Liverpool klokken 17:30 i dag, i jakten på sin 36. kamp uten tap i ligaen.

Liverpool - Wolverhampton vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo

Har du innspill til journalisten?
[email protected]