– Vi kommer til å tape kamper

Klopp påpeker at spillerne lever under et enormt press, og bruker kloke ord fra Henderson som motivasjon.

29. des 2019 kl 08.48 Kenneth Baraas

Liverpool er i dag vertskap for Wolverhampton, kun tre dager etter den imponerende 4-0-seieren mot Leicester. Dagens gjester stiller kun med 48 timers hvile i beina, etter å ha utmanøvrert de rødes argeste tittelkonkurrent: Manchester City.

Selv om ulvene kommer med en gave til Anfield i gullkampen, så vil ikke Nuno Espiritos mannskap avgi noe gratis i dagens kamp. Wolves er kjent for å tukte de største lagene i ligaen, og Liverpool må gi full innsats for å ta tre nye poeng i en intens jakt på klubbens første ligatittel på 30 år.

– Jeg er ikke dum, og vi vet hva som venter oss i denne perioden. Det vil bli en stor test, men denne testen er Premier League, og vår ambisjon er å bli det mest suksessfull laget i ligaen. Det betyr at vi må møte alle disse utfordringene, sier Jürgen Klopp i kampprogrammet til Wolves-oppgjøret.

– Spillerne vet at de har kapasiteten til å bestemme selv hvordan de vil angripe kampen. De kan selv velge om de vil føle seg slitne eller friske og raske. Det er et valg vi kan ta - vi har kraften til å bestemme vår egen inngang til kampen.

– Spillerne har ikke det genet «å lage unnskyldninger», fortsetter Klopp.

GODE MOT DE STORE:
GODE MOT DE STORE:  Wolverhampton kommer fra en vanvittig snuoperasjon mot Manchester City.

Tapene vil trolig komme

Liverpool har ennå ikke tapt i ligaen og kun avgitt poeng på Old Trafford. Klopp påpeker at det ikke vil bli noen overraskelse om den gode trenden avsluttes på et tidspunkt.

– Vi vil ha tilbakeslag, vi vil tape kamper, selvfølgelig vil vi det. Det vil ikke være på grunn av at vi feiler, men fordi kvaliteten på motstanderne er så høye, innrømmer Klopp.

– Men vi vil aldri se på eksterne faktorer for å forklare tap, uansett hvor mye det høres ut som det gir mening. Vår tilnærming vil alltid være å se mulighetene.

– Å vinne VM for klubblag for første gang i vår historie var en mulighet, og den tok vi.

Flere fryktet tunge bein mot Leicester 2. juledag, etter oppholdet i Qatar. Der beviste Klopps mannskap at de virkelig kan bestemme selv om de ser på seg selv som slitne eller ikke.

– Det å komme tilbake til den intense konkurransen som Premier League er, etter å ha vært i Qatar, det er en mulighet som vi velger å ta, sier Klopp.

– Det er i vår gave å se på press som noe positivt istedenfor negativt. Jordan Henderson snakket om det forrige sesong og han hadde riktig. Viktigheten av å erstatte følelsen av press med muligheter.

– Den riktige typen press, som er forbundet med å skape noe spesielt, er en motivasjon - ikke en ryggsekk man bærer rundt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]