Klopp hyller Wolves-stjerne før søndagens kamp

Jürgen Klopp har latt seg imponere av Adama Traore.

28. des 2019 kl 15.35 Even Barka

Søndag ettermiddag møtes Liverpool og Wolverhampton til dyst på Anfield.

Liverpool-treneren innrømmer at det er én spiller hos gjestene som han spesielt har fått øynene opp for, nemlig den lynraske vingen Adama Traore.

– Han er virkelig farlig. I store rom er Jamie Vardy vanskelig å forsvare seg mot, men jeg vil si at det er enda vanskeligere mot Traore, fordi farten hans er eksepsjonell, sier Klopp ifølge fotballmagasinet FourFourTwo.

Klopp mener den portugisiske Wolverhampton-treneren Nuno Espirito Santo har bidratt sterkt til Traores utvikling, og sier han lenge har hatt troen på at vingen ville få sitt gjennombrudd.

– Han er et stort, stort talent. Du ville aldri trodd at han er så ung (23 år, journ.anm) men det er han fortsatt og nå har han funnet riktig manager. Det var alltid klart at han ville komme dit han er en dag, og nå har det skjedd. Bra for Wolves, sier Klopp.

– Jeg har et veldig smart lag

Liverpool har kun avgitt poeng én gang i Premier League denne sesongen.

Når han svarer på spørsmål om hvordan det er mulig å få et lag til å prestere godt over tid, toner Klopp ned sin egen betydning.

– Jeg er velsignet som har et veldig smart lag. Det er ikke slik at jeg hele tiden må fortelle dem at de skal holde fokus. Det gjør de allerede, sier han.

– Det er så mange med god karakter i laget, og de kjenner hverandre. Ingen flyr hos oss, ikke litt engang, sier Klopp.

BREDT GLIS:
BREDT GLIS:  Det meste har gått som planlagt for Jürgen Klopp denne sesongen.

I løpet av de neste åtte dagene, venter tre kamper for Liverpool. Om laget skal komme seg gjennom det på best mulig måte, mener Klopp de trenger hjelp fra supporterne.

– Nå skal vi spille tre kamper på rad, og jeg vet at vi trenger massiv hjelp fra publikum. Det er fordi perioden er så intens og vi trenger å bruke alle kilder vi kan i disse kampene, sier Klopp og legger til:

– Forhåpentligvis er folkene våre opplagte nok til at vi kommer opp på vårt absolutt beste, fordi det er akkurat det vi trenger.

ANFIELD:
ANFIELD:  To av Liverpools tre neste kamper skal spilles på hjemmebane. Spillerne trenger fansens støtte ekstra mye i det tøffe juleprogrammet, ifølge Jürgen Klopp.

Hjalp Liverpool i tittelkampen

Wolverhampton kommer til Liverpool etter å ha slått Manchester City 3-2 på eget gress fredag kveld.

Det førte til at de tok seg opp på femteplass i Premier League, og samtidig hjalp Liverpool med å øke ledelsen ned til tittelkonkurrent Manchester City til fjorten poeng.

I tillegg til godt spill i hjemlig liga, har laget som spiller hjemmekampene sine på den tradisjonsrike banen Molineux, kvalifisert seg for sekstendelfinale i Europa League.

Liverpool – Wolverhampton sendes på TV 2 Sport Premium. Avspark er kl 17:30.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]