Klopp forklarer hvorfor Phillips blir hentet tilbake fra lån

Nathan Phillips returnerer fra tysk fotball og kan få sin debut i Merseyside-derbyet.

28. des 2019 kl 21.55 Kenneth Baraas

Liverpool har skadeproblemer i midtforsvaret, ettersom Dejan Lovren og Joël Matip trolig ikke tråkker ut på en fotballbane i kampsammenheng før kalenderen viser februar.

Joe Gomez og Virgil van Dijk har dog gjort sakene godt i det siste og viser tendenser til kjemien duoen hadde i forrige sesong.

Men med eventuelle nye skader i forsvaret, begynner det å bli tynt i rekkene. Dermed gjør Jürgen Klopp de grepene han kan gjøre.

– Han er vår gutt, han er på lån hos Stuttgart og gjør det veldig bra der, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

VENTER PÅ DEBUT:
VENTER PÅ DEBUT:  Everton-kampen 5. januar kan bli Phillips´ første offisielle Liverpool-kamp.

Begrenset med spilletid i Tyskland

22-åringen har spilt 674 minutter for Stuttgart denne sesongen, fordelt på elleve opptredener i alle turneringer. Forsvarsspilleren gikk på utlån til Stuttgart i sommer.

– For folk som ikke vet det, Stuttgart burde være, sammen med Hamburg, det beste laget i andre divisjon (i Tyskland). De er på tredje i øyeblikket, de ønsker å rykke opp selvfølgelig, og uheldigvis fikk manageren sparken på grunn av tabellposisjonen. Det er så høye krav de har der.

– De er et spillende fotballag, og Nat (Phillips) gjør det virkelig, virkelig bra, sier Klopp.

– Nå har vi situasjonen som vi har, og vi tenkte «hva er det vi kan gjøre?». Så vi spurte Stuttgart om de var klare til å gi ham tilbake til oss, og de sa «OK».

– Jeg tror ikke vi spurte Nat engang, men han så veldig glad ut på fredag da han var i garderoben, så det er bare en fin historie at vi kan gjøre noe slikt. Jeg håper å ha ham tilgjengelig til Everton.

Phillips maktet ikke å spille seg til fast plass i 2. Bundesliga, og Klopp forklarer hva årsakene kan være.

– De to andre som spilte, når Nat ikke spilte, er Kempf, som er et stort talent i Tyskland, og Badstuber, en tidligere landslagsspiller for Tyskland. Så han måtte kjempe hardt for plassen.

– Men som jeg sa, når han spilte så spilte han veldig bra, og forhåpentligvis kan vi se det her også, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]