Lallana innrømmer at mangelen på spilletid kan frustrere

Engelskmannen skulle gjerne spilt mer, men forstår også sin egen rolle i laget.

13. jan 2020 kl 14.11 Kenneth Baraas

Adam Lallana storspilte i FA-cupen mot Everton, men var tilbake på benken mot Tottenham. Midtbanespilleren spilt dog en rolle i den siste halvtimen, for å hjelpe Liverpool til å hale inn de tre poengene. 

– Det skjedde mye da jeg kom innpå. Jeg tror jeg klarte å roe det ned i ti minutter, før de siste 20 minuttene som var litt «går vi for mål nummer to eller skal vi holde på ballen?»

– Jeg vil bare hjelpe laget så mye som mulig. Noen ganger må man være tålmodig, og det er det egentlig, sier Lallana, ifølge Goal.com.

Setter laget først

Den hardtarbeidende midtbanespilleren har kun startet syv kamper denne sesongen, og Lallana innrømmer at det kan frustrere til tider. 

– Jeg tar det som en god treningsuke, trener hardt, ser frem til å prestere og forhåpentligvis starte i helgen. 

– Men hvis jeg ikke starter, så er fokuset å gjøre bidrag fra benken og hjelpe til med å skaffe oss de tre poengene - det er hovedfokuset. Vi vil bare ha poengene i hver kamp nå. 

– Selvfølgelig vil jeg spille så mye som mulig, men jeg forstår at jeg har en rolle i laget. 

– Noen ganger frustrerer det meg, men det handler om laget. Vi vinner kamper og det er alt som betyr noe, påpeker Lallana.

– Det handler om å trene hardere. Når du ikke spiller så er det vanskelig å holde seg i toppform og prestere på dette laget. Så du må trene hardere for å være klar, og da kan det leveres prestasjoner som forrige uke (Everton).

GOD PRESTASJON: Adam Lallana sto frem som en av få rutinerte spillere i kampen mot Everton.

GOD PRESTASJON: Adam Lallana sto frem som en av få rutinerte spillere i kampen mot Everton.

Vil alltid gi alt for klubben

Liverpool tok tre poeng mot Tottenham på en vanskelig bortebane, men både Jürgen Klopp og flere av spillerne påpekte at det var mye som ikke stemte for de røde. 

– Etter kampen snakket vi om hvordan vi kunne gjort kampen mer komfortabel. 

– Det var sikkert underholdende å se på for den nøytrale tilskueren, men vi vil ikke vinne kamper med å stole på keeperen vår og se skudd gå like utenfor stolpen. 

– Vi har en god mentalitet, vi er ikke fornøyde med å «bare» vinne kamper. Det er nok hovedgrunnen til at vi er der vi er. 

– Det er alltid rom for forbedringer, vi kunne for eksempel kontrollert kampen bedre. Vi ble kanskje litt overrasket over hvor mye vi hadde ballen, men det handler om å holde bedre på ballen, bruke ballen riktig og holde seieren inn på en bedre måte, sier Lallana. 

Kontrakten til Lallana går ut til sommeren, og det er fremdeles usikkerhet om 31-åringen blir å se i den røde trøya neste sesong. Tidligere denne måneden sa Lallana dette rundt sin egen kontraktssituasjon: 

– Uansett hva som foregår med min kontraktssituasjon, så er det ingen sjanse for at det vil påvirke min innsats for klubben. Jeg vil gi 110 prosent gjennom hele min Liverpool-karriere, selv om det betyr at den ender i sommer eller fortsetter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]