– Jeg har ikke vært her lenge, men jeg føler nesten at jeg har spilt her i flere måneder

Takumi Minamino forteller om en varm velkomst og hva som fikk ham til å velge Liverpool som sin nye klubb.

13. jan 2020 kl 12.37 Kenneth Baraas

Nysigneringen fikk sin debut mot Everton i FA-cupen og høstet ros fra Jürgen Klopp etter kampen. Japaneren satt på benken mot Tottenham, og i en jevn kamp mot José Mourinhos mannskap fikk ikke den offensive spilleren sin Premier League-debut, men den er nok like rundt hjørnet. Minamino har ikke vært i klubben lenge, likevel mener han at atmosfæren i klubben får ham til å føle seg som hjemme. 

– Jeg har ikke vært her lenge, men jeg føler nesten at jeg har spilt her i flere måneder. Det er nok på grunn av all kjærligheten og varmen man får fra manageren, de ansatte og lagkameratene mine. Liverpool skaper en fantastisk atmosfære, som gjør det enklere å fokusere på fotballen, sier Minamino i et intervju med France Football, gjengitt av French Football News.

– Jürgen Klopp kom til meg etter den første treningen og sa til meg: «Ikke bry deg om hvem du spiller med nå, spill på den samme måten som du gjorde i Salzburg, spille på Minanimo-måten. Bare kos deg!»

Anvendelig spiller

Minamino kan bekle flere av de offensive rollene i laget, og Klopp har allerede sagt at januar-signeringen kan spille som spiss, hengende spiss og ute på kanten. En av spillerens største styrker er å operere i mellomrommet mellom motstanderes forsvarsrekke og midtbane. 

– Ja, det er en av mine styrker, og et viktig element i moderne fotball. Så jeg vil fortsette med det, å være livlig i mellomrommet. Det første jeg tenker på når jeg får ballen, er å gå i retning motstanderens mål. 

– Om jeg skal angripe på egenhånd eller om jeg skal bruke lagkameratene mine. Uansett hva jeg velger, så holder jeg alltid fokuset på målet. 

FØRSTE PREMIER LEAGUE-OPPLEVELSE: Takumi Minamino var ubenyttet reserve mot Spurs.

FØRSTE PREMIER LEAGUE-OPPLEVELSE: Takumi Minamino var ubenyttet reserve mot Spurs.

Ønsker reprise

Den tidligere Red Bull Salzburg-spilleren var med å tape to ganger mot Liverpool i gruppespillet av Champions League, men både laget og Minamino imponerte i sine kamper mot de røde. 24-åringen forteller om prosessen fram mot valget om å bytte klubb. 

– Jeg mottok et tilbud fra den beste klubben i verden for øyeblikket, det betyr mye for meg. Jeg føler meg veldig heldig som har fått denne muligheten. 

– Jeg visste at Liverpool var interessert i meg, men det var veldig overraskende. Jeg møtte laget to ganger i Champions League, og jeg fikk muligheten til å prate med Klopp. Etter de møtene ble jeg mer sikker på at dette var en utfordring jeg måtte ta.

– Det at jeg faktisk scoret på Anfield, ga meg en helt egen selvtillit. Jeg sa til meg selv at jeg ville oppleve denne atmosfæren oftere, avslutter Minamino, som forhåpentligvis snart får oppleve å score på Anfield igjen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]