– Forventer massive endringer og Minamino fra start

Mye prestisje står på spill i FA-cupen mot Everton, men med alle skadene er det sannsynlig at Jürgen Klopp vil spare mange spillere.

3. jan 2020 kl 18.46 Arve Vassbotten

James Pearce i The Athletic forventer store endringer på laget når Liverpool skal møte Everton i FA-cupen på søndag. Everton forventes å satse for fullt på kampen under sin nye manager Carlo Ancelotti, mens Jürgen Klopp kan komme til å spare de fleste av sine sentral spillere til lokalderbyet.

«Liverpool er ubeseiret i 23 kamper mot the Blues, noe som går ti år tilbake i tid, og de har ikke tapt på Anfield for naboene siden 1999. Men jeg forventer mange endringer til søndagens kamp, og den stolte rekorden kan være under press», skriver Pearce i et nettmøte.

Dette tror han blir laget

Da Liverpool møtte Wolves i FA-cupen på samme tid i fjor gjorde Klopp ni bytter på laget som tapte for Manchester City i kampen før. Pearce regner med at antallet blir omtrent det samme nå.

Han tror Adrian begynner i mål, og at Lallana vil få den defensive midtbanerollen. Ellers på midtbanen tror han at Milner eller Wijnaldum starter sammen med nyervervelsen Takumi Minamino.

«Jeg forventer at Minamino starter», skriver Pearce.

Han regner også med at alle de tre essene foran blir spart, og erstattet med Curtis Jones, Harvey Elliott og Divock Origi. Det kan bli 4-3-3 eller 4-2-3-1, med Minamino bak Origi.

I forsvaret er det vanskeligst å spå. Pearce tror Neco Williams vil starte på høyreback, og enten Larouci eller eventuelt Milner på venstreback. Han forventer også at Nat Phillips, som nylig returnerte fra utlån, starter i midtforsvaret.

«Midtstopperplassen blir interessant. Tar han sjansen på å starte med Phillips og Ki-Jana Hoever? Eller ber han enten Virgil van Dijk eller Joe Gomez om å spille nye 90 minutter? Jeg tror ikke man kan starte med to uerfarne i en denne kampen.»

FIKK PREMIER LEAGUE-DEBUTEN:
FIKK PREMIER LEAGUE-DEBUTEN:  Harvey Elliott kom inn for Salah mot Sheffield United, og kan komme til å starte i FA-cupen.

For mange skader til å ta sjanser

En leser lurer på hvorfor man ikke skal kjøre på med førstelaget for å gå for treble, når man ligger så bra an i ligaen.

«Det er et godt poeng. Men jeg tror Klopps argument vil være at mange av førstelagsspillerne ikke har nok krefter til en ny stor kamp i beina akkurat nå. Med bare 12 friske utespillere blant seniorene, klarer jeg ikke å se at han risikerer flere enn 1 eller 2 av dem på søndag.»

For tiden er Fabinho, Joël Matip, Dejan Lovren, Naby Keita, Xherdan Shaqiri og Alex Oxlade-Chamberlain skadet.

Frykter å presse spillerne for hardt

Etter søndagens kamp, har Liverpool noe så sjelden som seks dagers kampfri før møtet med Tottenham.

«Jeg tror ikke det at det er seks dager etter kampen som er avgjørende, det er mer kampprogrammet som laget allerede har spilt den siste måneden som er problemet. Fredag og lørdag er restitusjonstrening og kampen er på søndag. Klopps frykt er å presse de beste spillerne for hardt.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]