– En super debut

Jürgen Klopp var strålende fornøyd med Takumi Minaminos innsats mot Everton.

6. jan 2020 kl 11.37 Einar Kvande

Jürgen Klopp sparte ikke på konfekten da han ble spurt hva han syntes om Takumi Minaminos Liverpool-debut. Japaneren spilte fra start i cupderbyet mot Everton, og la ned en helhjertet innsats både offensivt og defensivt.

Liverpools ferske nummer 18 ble byttet ut 20 minutter før full tid, og ble da erstattet av Alex Oxlade-Chamberlain.

– Han hadde en super debut. Han var enestående. Han er akkurat den spillertypen vi ønsket oss, uttalte Jürgen Klopp til pressen etter Minaminos debut.

– Han spilte sin første kamp for et lag han ikke er blitt kjent med ennå. Det hadde vært vanskelig nok om det hadde vært et samspilt lag han skulle debutere for, men dette laget ble mer eller mindre kastet ut på banen etter å ha hatt to treningsøkter sammen. At han da viser en slik spilleforståelse og slike fotballferdigheter er eksepsjonelt. Han har enestående holdninger, og tok returløp i flere forskjellige situasjoner, noe jeg elsket.

– Han så ikke sliten ut, men fordi jeg ikke kjenner ham så godt ennå ønsket jeg bare å spare litt på konfekten. Derfor tok jeg ham av, forklarte Liverpool-manageren.

Beskjeden japaner

Japaneren selv var også fornøyd med debuten.

– Jeg er glad for at jeg nå er en del av dette laget. Dette var trolig en av de mest intense kampene jeg har spilt i , men jeg visste at Premier League ville være slik som dette, så jeg ble ikke overrasket, sa Minamino til et stort presseoppbud etter kampen ifølge The Athletic.

Dette var trolig en av de mest intense kampene jeg har spilt i.Takumi Minamino

– Vi presser veldig aggressivt, og jager tilbake. Måten vi bruker mellomrommene på ligner på det jeg har vært vant med i Salzburg. Men systemet er ikke det samme, så jeg må finne ut av forskjellen og finne ut hvordan jeg passer inn i dette laget, la han beskjedent til.

Stemningen på Anfield under cupderbyet var også noe som japaneren la merke til.

– Jeg tror dette er det beste stadionet å spille på for en fotballspiller. Supporterne var strålende, og jeg er bare glad for at vi vant, avsluttet han etter en debut han neppe vil glemme med det første.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]