– Vi spiller ikke som besteforeldrene våre

Klopp mener kampene mellom Liverpool og Manchester United har endret seg, og tyskeren svarer på Solskjærs City-kommentar.

19. jan 2020 kl 12.42 Kenneth Baraas

Manchester United gjester i dag Anfield. Jürgen Klopp håper på et finspilt oppgjør, mer enn en knokkelkamp. 

– Vi spilte ikke slik vi ønsket på Old Trafford. Det er som regel tette oppgjør, men når man vinner er det åpenbart greit. Vi bygger det alltid opp som «Liverpool mot United», og vi må lære å takle de situasjonene, sier Klopp, ifølge Liverpool Echo

– I gode gamledager ble oppgjørene sett på som spesielle fordi alle fløy på hverandre og sparket hverandre nærmest av banen. Det er ikke noe jeg vil se. Hvis noen ønsker det fra oss, glem det. 

– Vi ønsker å vinne kampen, vi vil ikke bare vinne en liten duell her eller der. Vi forstår at det å være aggressiv er noe helt annet enn hva våre besteforeldre var. 

– Hvis noen på laget vårt blir skadet så er det på grunn av oss selv, og ikke motstanderen. Man må finne løsninger på banen for at det ikke skal skje. 

– Hvordan vi gjør det i Manchester kan vi tenke på neste sesong. Nå handler det kun om hvordan vi gjør det her og at vi vant forrige kamp. Det var en veldig viktig seier for oss, så la oss forsøke å gjenta det. 

– United har et veldig, veldig godt fotballag - talentfullt og rutinert. De har masse potensiale. Det er et godt lag. 

– Jeg tror de vil klare å kvalifisere seg for Champions Leage. Hvis vi hadde vært fem poeng bak, så ville jeg gitt hundre prosent. Overgangsvinduet er åpent, kanskje de vil hente noen spillere som passer spillestilen til Ole bedre, det er mulig.

Påpeker at eget lag er vanskelig å møte

Ole Gunnar Solskjær har denne uken fortalt om hvilke forskjeller han ser hos Manchester City og Liverpool. Nordmannen påpeker at det er to gode lag med svært ulike spillestiler, men at de lyseblå spiller en fotball som kan utspille andre lag i større grad. 

– Så klart de kan slå oss, men de kan kun spille så bra som vi tillater dem å gjøre. Vi er ikke Man City, noen ganger kan det være uheldig, noen ganger «Takk, Gud», sier Klopp. 

– Vi er oss selv, og vi kan også være en veldig ukomfortabel motstander. Men hvorfor skal vi kun være interessert i hvordan de kan være ukomfortable mot oss? 

– Det er vår stadion, vårt sted, og vi må gjøre det så tydelig at alle vet det før første spark på ballen. Atmosfæren kan bygge seg opp før kampen og alle disse tingene, vi må bare forsikre oss om at vi er på vårt beste. 

– Hvis vi er det, så er det vanskelig for alle lag å møte oss. Det er de gode nyhetene. Vi trenger ikke å være bekymret for så mye, så lenge vi er på vårt beste. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]