Klopp forteller om følelsen han ikke ønsker å gjenoppleve

Det er lenge siden sist, men manageren husker godt hvordan et tap kjennes ut.

19. jan 2020 kl 08.58 Kenneth Baraas

Jürgen Klopp og Liverpool har ennå ikke tapt i ligaen denne sesongen. Faktisk har ikke laget tapt på over ett år i Premier League, mens forrige tap (bortsett fra ungguttenes ligacup-tap) kom mot Napoli i september. Likevel husker den tyske manageren godt hvordan følelsen sitter i kroppen. 

– Det gjør fremdeles vondt å tape. Det har ikke endret seg, men det sitter ikke i meg i en uke. Jeg drar hjem og i beste fall ligger følelsene helt på gjennomsnittet, sier Klopp, ifølge Liverpool Echo

– Neste dag vil jeg ikke være i dårlig humør lenger. Det er min jobb å forsikre at vi vinner neste kamp.

– Jeg vet ikke om det er noe jeg har har lært på veien, det har mer eller mindre alltid vært slik. Det handler alltid om neste kamp. Det kan ikke handle om noe annet. 

– Ikke tenk på hva som gjorde at du kom dit (tape kampen). Tenk på hva du må gjøre, ikke hva du gjorde. Det er bra hvis du bruker ting som ble gjort, for du må gjøre det igjen uansett. 

– Det er hva vi gjør hver dag. Arbeidet fram mot ulike motstandere som krever ulike ting fra deg. 

Opplevd store skuffelser

De rødes manager opplevde under tiden i Mainz hvordan han skulle takle store tilbakeslag i fotballen. Både i 2001/2002- og 2002/2003-sesongen glapp mulighetene til opprykk på de siste dagene i sesongen.

– Vi hadde en kamp i Berlin, og vi tok toget tilbake. Jeg var i dårlig humør fordi en veldig viktig spiller, Marcus Schuler, sa at han skulle gå til Hannover, forteller Klopp.

– Jeg tenkte at det kunne ikke bli verre, men jeg følte meg helt elendig. Jeg måtte finne en ny venstreback. 

– Men 10 000 mennesker ventet på oss i Mainz, og jeg måtte gå på scenen for å holde en tale - på det tidspunktet var jeg ikke skuffet lengre. Jeg forberedte allerede den nye sesongen. Det samme skjedde neste år, da med 20 000 mennesker, men heldigvis var det ingen spiller som fortalte meg at han skulle dra. 

– Jeg tenkte at ingenting kunne skuffe meg mer enn det som skjedde da. De timene etter vi ikke sikret opprykk er noe av det tøffeste jeg har opplevd. 

Kun en normal uke

Selv om Liverpool leder tabellen og er inne i en ellevill form, så understreker Klopp at han ikke tar av på noen som helst måte. 

– Jeg snakket med en venn på vei til trening her om dagen, og han spurte «Hvordan har du det?»

– Jeg sa jeg følte med normal, og han sa «Du må jo være i ekstase!» Jeg svarte med at jeg ikke er det. Jeg er bare i det humøret. 

– Det handler ikke om presset eller noe slikt. Det er bare en normal uke før en kamp. 

– Eneste jeg må håpe på er at ingen spillere våkner opp og er syke eller føler seg slitne. Det er livet mitt, og så spiller vi kampen, sier Klopp videre.

– Vi må hele tiden jobbe for selvtilliten i laget, selv om vi har vunnet mye. Vi må legge alt i hver duell og hvert løp vi tar. Det er hva jeg er bekymret for, og ikke at vi ikke har tapt poeng siden United. 

Liverpool møter Manchester United søndag kl. 17:30, og kampen vises på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]