– Bare Liverpool fortjener å vinne ligaen i år, men de har fått hjelp fra VAR

Manchester United-supporter om Liverpools VAR-hjelp, tittelsjanser og fremtiden til Ole Gunnar Solskjær.

Det er tid for Liverpools 232 offisielle møte med Manchester United. Vi møter Jay Mottershead fra YouTube-kanalen Full Time Devils (Manchester Uniteds svar på Redmen TV) i deres kontorer i sentrum av Manchester, for en prat om de røde fra nabobyene.

– Gjør det bra mot de over oss på tabellen

– Det har vært litt opp og ned denne sesongen, men vi har hatt gode resultater mot City og Spurs, og vi er det eneste laget som har tatt poeng fra Liverpool i ligaen, sier han om Manchester Uniteds sesong.

I en sesong hvor United ligger hele 27 poeng bak førsteplassen, har de likevel vist muskler i kamper mot lagene i umiddelbar nærhet på tabellen. United ligger på en femteplass og har tatt poeng fra alle fire lagene med Champions League-plasser.

De startet sesongen med en overlegen 4-0-seier over Frank Lampards Chelsea, som for øyeblikket ligger på en fjerdeplass. Etter det fulgte tre poengtap mot antatt dårligere motstand, før de møtte Leicester. Mot Leicester ble det 1-0-seier.

Arsenal og Liverpool-kampene i september og oktober endte begge 1-1.

I desember fikk Ole Gunnar Solskjær nok et løft etter en svært varierende sesong, da Tottenham og Manchester City ventet.

– Men så har vi ikke klart å slå lag som Bournemouth, Newcastle, West Ham og Watford.

Angående søndag er han stille optimist.

– Tilbyr du meg 0-0 nå, så tar jeg det. Men måten vi spiller på passer bra mot lag som angriper, noe Liverpool kommer til å gjøre på søndag. Vår beste prestasjon denne sesongen kom mot City. De gikk rett i strupen på oss men klarte ikke å håndtere kontringene våre.

Derby-følelse

Liverpool mot Manchester United er et av de største oppgjørene i fotball, det til tross for at de to lagene sjeldent har vært på sitt beste samtidig. Likevel har kamputfallene vært  vanskelig å forutse.

STANLEY PARK: United-supportere på vei mot Anfield gjennom Stanley Park før forrige sesongs møte.

STANLEY PARK: United-supportere på vei mot Anfield gjennom Stanley Park før forrige sesongs møte.

– Jeg vil ikke avskrive oss. Det er ikke et derby, men det føles litt ut som det. Det er den største kampen i ligaen, og det er alltid et element av at man ikke vet hva som kan skje, sier han.

– Da United var overlegne og vant titler, vant Liverpool tre kamper på rad på Old Trafford med tre Danny Murphy-mål.

Mellom 2000 og 2004 vant altså Liverpool 1-0 i sine tre ligakamper på rad på Old Trafford, med Danny Murphy som eneste målscorer. Det var det få som hadde trodd på forhånd da det var Manchester United som var det ledende laget i tidsrommet.

– Det er skikkelig trist å si, men hvis vi skulle vinne denne kampen betyr det utrolig mye for oss. Det hindrer Liverpool i gå sesongen gjennom uten å tape.

– Men det vil ikke stoppe dere i å vinne ligaen, for det er allerede avgjort.

– Liverpool får hjelp av VAR

På sosiale medier har supportere av andre lag, ledet an av Manchester Citys fans, brukt hashtaggen #TaintedTitle. De mener at Liverpool har fått urettferdige fordeler av dommere, VAR og at de ikke har vært like skadepreget som motstanderne.

– Jeg mener at VAR har hjulpet Liverpool. Jeg synes ikke det har vært rettferdig, sier Mottershead, som likevel mener at det ikke har vært utslagsgivende.

– Men dere hadde vunnet uansett. Manchester City har ikke møtt opp i år.

INGEN VAR: Liverpool trengte ingen VAR-hjelp på Anfield i fjor.

INGEN VAR: Liverpool trengte ingen VAR-hjelp på Anfield i fjor.

– Når det er sagt, Liverpool har ikke vunnet bare på grunn av VAR. Jo da, hvis dere skulle vinne ligaen med ett poeng og det var en VAR-avgjørelse, greit nok. Men dere ligger an til å vinne ligaen med 17-18 poeng.

– Det er bare ett lag som fortjener å vinne ligaen i år. Det gjør vondt å si det, men det er Liverpool.

– At han har vunnet titler i Norge betyr ikke at han kan vinne titler i Manchester United

Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjær, startet trenerkarrieren i Manchester med åtte seire på rad. United hevdet seg også på bortebane i nordmøringens første tid, med åtte seire på rad på bortebane i alle konkurranser.

Men etter at kontrakten ble permanent, begynte et å gå trått.

Manchester United fullførte fjorårssesongen på en sjetteplass. Før søndagens kamp ligger de på en femteplass.

– Jeg har alltid sagt at det kommer til å ta tid for Solskjær, og det ville tatt tid for hvilken som helst manager som kom inn, sier Mottershead som mener at manageren fortjener mer tid.

– Han har gjort mye bra og kvittet seg med spillere som måtte bort, som Alexis Sanchez, Lukaku, Chris Smalling… Fellaini forsvant kjapt, og han kvittet seg med Ander Herrera også, en avgjørelse jeg ikke var enig i.

– Problemet er at spillerne ikke har blitt tilstrekkelig erstattet.

Stiller Uniteds mange trofaste supportere seg bak nordmannen?

– Det er 50/50. Ole har støtte fordi han er en legende, men det er mange som er usikre.

– Jeg mener ikke å være respektløs mot nordmenn, men CVen hans er ikke super. Han har vunnet titler med Molde men det betyr ingenting for United-supportere. Å vinne titler i Norge betyr ikke at man er klar for å vinne titler i United.

Mange United-supportere har sympati med Solskjær og hans trøblete arbeidsforhold under kontrollen til Glazer-familien.

– Styret er «trigger happy».

– Hvis Solskjær klarer topp fire eller vinner et trofé, får han en ny sesong. Klarer han ikke det vil nok eierne se seg rundt etter et alternativ. En faktor i det er at det er en annen manager som har hevdet seg i Premier League som for tiden er arbeidsledig, sier han og hinter til Mauricio Pochettino.

– Det er mange likheter blant United-supporterne i dag som med Liverpool-supporterne for noen år siden under Hicks og Gillett, fortsetter han.

– Vi hater eierne, og det er kanskje det eneste som samler oss, sier han om en splittet supporterbase.

– Vi ligger milevis bak våre konkurrenter. Vi trenger ordentlige investeringer, en strategi, og det har vi ikke for tiden. Managere kommer inn, vi kaster masse penger rundt, men kjøper ikke de riktige spillerne: bare stjernespillere eller spillere som kan selge drakter.

– Vi er ikke langt unna topp fire. Vi er fortsatt med i FA-cupen, ligacupen og Europaligaen. Det har ikke vært fullstendig krise.