Gündogan forteller om forskjellene mellom Klopp og Guardiola

Tyskeren forklarer også hvorfor han takket nei til Liverpool.

29. jan 2020 kl 17.09 Kenneth Baraas

Ilkay Gündogan spiller til daglig i Manchester City som ledes av Pep Guardiola, men midtbanespilleren utviklet også et nært forhold til Jürgen Klopp i Borussia Dortmund. Managerrivalene omtales som to av de største managerne per dags dato, og Gündogan setter pris på det at han har fått spille under begge. 

– De er veldig høylytte og direkte. Jeg ville ikke ha skuffet noen av dem. De krever veldig mye og er veldig intense, sier Gündogan, ifølge Sportbible.com.

Gündogan svarer videre på spørsmål om Guardiola spør ham om hvordan Klopp legger opp sitt taktiske spill. 

– Kanskje det første året som vi møtte dem, men jeg trenger ikke å gjøre det lenger. De kjenner hverandre såpass godt nå, sier Gündogan med et smil. 

– Det er tydelig hva Liverpool står for, og Pep vet hvordan han skal håndtere disse kampene. 

– Jeg føler meg priviligeret som har fått spiller under begge to. Jeg har lært så mye at det kanskje er en karriere for meg som manager etter jeg gir meg som spiller. 

– Pep har en så stor karisma, som gjør at du automatisk forsøker å gjøre ditt beste på treningsfeltet. Han har egenskapen til å vekke deg forholdsvis raskt hvis du ikke er 100 prosent. 

– Kanskje Pep bryr seg litt mer om taktikk enn Jürgen, men Jürgen bruker følelsene mer til å påvirke laget med sine taler før kamp enn hva Pep gjør. 

– Men Jürgen er også veldig taktisk. I Dortmund så vi masse på video, for så å bruke tid på treningsfeltet til å øve på ulike bevegelser, fortsetter Gündogan. 

– Vi måtte presse samlet som et lag, for å forsøke å vinne ballen høyt i banen. Vi la feller for å tvinge motstanderen inn i de områdene som vi ønsket de i. Hvis en spiller ikke presset så falt hele opplegget sammen. 

Spår Liverpool-gull

Liverpool leder ligaen med 16 poeng ned til Manchester City før kveldens hengekamp mot West Ham. Guardiola har flere ganger påpekt at løpet er kjørt for de lyseblå, og Gündogan er ikke noe mer optimistisk. 

– Det virker ikke sannsynlig å ta igjen Liverpool. Da må de feile flere ganger, og det ser ikke realistisk ut med tanke på hvor solide de er. Men vi må være forberedte. Hvis de skulle feile, så må vi være der og gripe sjansen.

Gündogan skal ha hatt muligheten til å jobbe sammen med Klopp i Liverpool, og City-spilleren forklarer hvorfor det ikke ble noe av. 

– Jeg har stor tro på at man må utfordre seg selv for å ha utvikling. Jeg føler at hvis jeg ikke tar steget utenfor egen komfortsone, så vil jeg ikke utvikle meg og bli bedre, sier Gündogan, ifølge TV 2.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]