Gündogan avslører hva som skjedde i garderoben etter kamp

Manchester Citys midtbanespiller forteller om minuttene etter kampslutt.

11. nov 2019 kl 10.28 Kenneth Baraas

Gårsdagens kamp var fantastisk underholdning, med vakre scoringer, intensitet og spenning, men det var også kontroverser.

Pep Guardiola var i fyr og flamme på sidelinjen fra nærmest første stund. Det hele startet med handssituasjonen i åpningsminuttene, hvor City ville ha straffe, etter at ballen hadde truffet hånden til Trent Alexander-Arnold.

Uenig i straffesituasjonen

Ilkay Gündogan forteller at de lyseblå så hendelsen, på en TV-skjerm i garderoben, like etter at dommeren hadde blåst av kampen.

– Vi så hendelsen igjen i garderoben, og for meg er det et klart straffespark. Men hvis du spør en Liverpool-spiller, vil de nok si at det kan gis et straffespark, men at det er en 50-50-situasjon, sier 29-åringen til Manchester Evening News.

Det ble en evig diskusjon gjennom kampen, og etter, om VAR skulle grepet inn og gitt straffespark. En faktor i situasjonen er at ballen også traff hånden til Bernando Silva på vei mot Liverpools høyreback.

KLAGESTORM:
KLAGESTORM:  Guardiola var ikke fornøyd med dommer Michael Oliver i søndagens kamp.

VARs forklaring

Underveis i kampen kom Premier League, eller «the Professional Game Match Officials Limited», med sin forklaring på situasjonen.

«VAR sjekket for straffe i handssituasjonen med Alexander-Arnold, og bekrefter avgjørelsen til dommer at den ikke møtte kravene til tilsiktet hands», heter det i uttalelsen.

I BBCs Match of the Day spekulerte ekspertene i om det hadde blitt straffe hvis man fjernet aspektet med ballens treff i hånden til Silva i forkant.

– Avstanden er såpass stor. For meg er det straffe, sa Alan Shearer, og fikk medhold fra Peter Crouch.

Tittelsjansene

Gundogan påpeker at tittelen ikke glapp på søndag. Manchester City ligger nå ni poeng bak Liverpool.

– Jeg føler ikke at vi mistet gullsjansene, og jeg tror heller ikke at Liverpool-spillerne føler det slik, fordi vi er profesjonelle.

– Men det ligger ikke i våre hender lenger. Vi må se hvordan konkurrente våre gjør det, spesielt Liverpool, og det gjør situasjonen mer ukomfortabel.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]