– Vi kjenner ikke på presset og bryr oss ikke om hva folk sier

Jürgen Klopp insisterer på at de bare ignorerer støyen utenfra.

10. nov 2019 kl 20.32 Arild Skjæveland

Med Liverpools ledelse på åtte poeng ned til Leicester og Chelsea, og ni poeng ned til Manchester City, blir det snakket og skrevet som at de helrøde allerede har én hånd på troféet. Det snakket vil ikke Jürgen Klopp ha noe av.

– Vi kjenner ikke på noe press, helt ærlig. Folk sier at vi nå bare kan «tape» tittelen, men det bryr vi oss ikke om. Presset er ikke slik enda, sier Jürgen Klopp til pressen etter kampen.

Han sier at laget hans hadde marginene på sin side denne gang.

– Vi scoret to utrolige mål. Vi måtte slite i perioder på grunn av måten City spilte på, men frem til 75 minutter kunne vi kontrollere det på et vis. Etter det ble vi litt slitne, og ballene seilte gjennom boksen vår, sier manageren.

– Du trenger disse øyeblikkene med flaks. Etter at de scoret 3-1 målet hadde de mye momentum. Vi gikk til pause i 4-1-4-1 formasjon, men endret det igjen mot slutten, sier han.

– Det andre målet vi scoret - jeg tror ikke jeg noen gang har sett et slikt mål. Alt rundt de tre målene var hardt arbeid. Vi fortjente de tre poengene - flott!

Møtte Sean Cox

Sean Cox var i dag tilbake på Anfield for første gang siden han ble angrepet utenfor The Kop før semifinalen mot Roma i 2018. Klopp møtte trebarnsfaren som var på plass på tribunen.

– Jeg møtte Sean Cox før kampen. Det var veldig fint å se ham. Han var veldig glad for å se meg, men jeg var mye gladere for å se ham. Konen hans og sønnene hans var der også. Det var en fantastisk dag i tillegg. Dersom han flytter til Liverpool vil han få sesongkort, det er 100 prosent sikkert.

– Jeg elsket atmosfæren på stadion. Folk var utrolige, mot en vanvittig tøff motstander.

Han fikk også spørsmål om å gå ubeseiret gjennom sesongen, slik Arsenal gjorde i 2003/04…

– Nei. Det er noe vi ikke tenker på. Etter kampen tenkte jeg på et ord jeg ikke har lov å si. Nå skal guttene dra for å spille for landslagene sine, og så skal vi møte Crystal Palace. Det er det eneste jeg bryr meg om.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]