Premier League kan komme som Netflix-løsning

Det vurderes å kutte ut mellomleddene, og sende kampene direkte ut til kundene. Men trolig ikke med det første.

9. feb 2020 kl 09.08 Kenneth Baraas

Torsdag ble det klart at Nordic Entertainments Groups (NENT Group) har vunnet kampen om Premier League-rettighetene fra 2022 til 2028.

Prisen for seks år med rettigheter i alle de fire nordiske landene skal ha passert svimlende 20 milliarder kroner, ifølge bransjenettstedet Kampanje

At det nå blir Viasat-plattformen som skal ta over for TV 2 Premier League og TV 2 Sumo, har naturlig nok skapt mye engasjement blant fotballgale nordmenn. Men løsningen i fremtiden kan bli en annen enn hva vi er vant med, skal vi tro Premier League-sjef Richard Masters.

«Premflix»

TV-rettighetene til Premier League blir solgt dyrt til tradisjonelle kringkastere som de ovennevnte, ved siden av for eksempel Sky Sports og NBC. Streaming-tjenesten Amazon har også kommet på banen denne sesongen, men Premier League har utforsket muligheten til å kutte ut mellomleddene og sende kampene direkte ut til kundene. Dette vil i så fall være med på å gjøre fremtidige abonnenter for å se Premier League vesentlig billigere for TV-seere rundt om i verden, ifølge The Athletic

– Vi har brukt mye tid og investert mye midler i å bygge ut vår ekspertise på dette feltet. Vi vurderte om det ville være rett tidspunkt for å teste ut noen markeder, men bestemte oss for å la være foreløpig. Men vi vil fortsette planleggingen frem mot neste periode, sier Masters, ifølge The Guardian

En slik løsning vil være bundet med høy risiko og høye kostnader for Premier League, men Masters mener det kun er et spørsmål om tid før det vil skje. 

– Vi var klare sist gang (forrige periode), og vi vil være klare neste gang, hvis muligheten skal by seg. Jeg sier ikke at det vil skje i neste periode, eller når det vil skje, men etter hvert vil det komme en løsning der det vil bli en miks av direktesalg til kundene og salg av TV-rettigheter.

Masters virker tydelig på at løsningen vil komme en gang i fremtiden, så gjenstår det å se om det også vil påvirke hvordan nordmenn vil se Premier League. 

Se en god, enkel og grundig forklaring av hvordan Premier League kan bli for TV-seere: 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]