Salah med gode kort på hånda i jakten på toppscorertittelen

Egypteren har prikket inn målformen.

8. feb 2020 kl 11.15 Kenneth Baraas

Mohamed Salah befinner seg for øyeblikket på tredjeplass på toppscorer-lista i Premier League med 14 scoringer. Jamie Vardy har hatt en strålende sesong og står med 17 mål, men Leicester-angriperen er inne i en måltørke. Brendan Rodgers´ spiss har ikke funnet nettmaskene siden møtet med Manchester City, 21. desember 2019. 

Sergio Agüero har virkelig funnet godformen i det siste og kan skilte med seks scoringer på de fire siste ligakampene, og har 16 totalt. Argentinerens «problem» er dog at Gabriel Jesus spiser av kaken med spilletid. 

Liverpools formspiller har skutt seg inn etter en litt trøblete start på sesongen med et ankelproblem. Etter litt begrensning av spilletid og to-tre kamper med hvile, så var Salah tilbake for fullt i kampen mot Bournemouth den 7. desember. Siden den gang har Liverpool scoret 23 mål, der 27-åringen har stått for åtte. 

Tatt ansvar

Formen til Salah har vært langvarig, og har også levert ekstremt godt i de siste kampene. Sadio Mané gikk av med skade mot Wolverhampton for tre ligarunder siden, og i senegaleserens fravær har Salah tatt ansvar. På de to siste ligakampene har det blitt tre mål og en målgivende for mannen med det krøllete håret. 

Over de seks siste rundene er Salah overlegen når det gjelder å komme seg til sjanser. Lynvingen trives godt med å komme inn i farlig område, og har langt over 20 flere ballberøringer i motstanders boks enn noen andre spillere i ligaen. I tillegg er Salah den som forsøker seg mest med 27 målforsøk, samt har like mange skudd på mål som Agüero.

Liverpool-spillerne er for øyeblikket inne i sin vinterpause, men om en uke møtes Norwich på bortebane. Ligarunden starter dog allerede denne helgen, der blant annet Manchester City skal i aksjon på søndag mot West Ham.

For de som spiller Fantasy Premier League vil med andre ord Salah utgjøre et fristende alternativ som kaptein denne runden, men da må kapteinsbindet plasseres på egypteren før kl. 12:30 i dag.  

Egypteren er tydelig ivrig på å komme i gang etter vinterpausen. På Instagram og Twitter la han ut et bilde fra Liverpools treningsanlegg med teksten «Tilbake fra ferien jeg ikke dro på». 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]