– Mo var aldri egoistisk

Klopp avfeier at Salah er grådig foran mål.

3. feb 2020 kl 08.36 Kenneth Baraas

Mohamed Salah spilte en meget god kamp mot lørdag, og fant veien til mål ved to anledninger. Egypteren var livlig foran Southamptons mål, men forsøkte også ofte å finne lagkamerater i bedre posisjoner. 

– Folk snakket om Mo Salah. Mo var aldri egoistisk, eller mer egoistisk enn han burde, sier Jürgen Klopp, ifølge Liverpool Echo.

Roberto Firmino var den Liverpool-spilleren med flest pasninger på siste tredjedel av banen med 14 pasninger, noe som resulterte i tre målgivende. Salah var nestemann på lista med ni pasninger i samme område. Nå kan det diskuteres hvordan tallene måles, men egypteren hadde faktisk høyere «expected assists» enn sin brasilianske rekkekamerat - 0,48 mot 0,42, ifølge Opta. 

– Han er en angriper som er i rett posisjon. Vi har sett mål fra Mo der han scorer med fire spillere rundt seg og ballen havner i nettaket. Så kommer de gangene han ikke scorer, og da sier folk at han burde sentret hit eller dit. 

– Livet er ikke så enkelt. På lørdag var han veldig uegoistisk, og han sentret ofte bakover, det i situasjoner han kunne scoret, fortsetter den tyske manageren. 

Målløse til pause

Liverpool gikk til pause med en uvant følelse. De røde hadde ledet til pause i 19 av 24 ligakamper før lørdagens oppgjør, ifølge SoccerStats, men Southampton maktet å holde ligalederen ute fra eget bur i de første 45 minuttene.

– Det var en utfordrende kamp, også offensivt. Jeg var ikke sint i pausen og tenkte «hvorfor har vi vanskeligheter mot Southampton?» 

– De har et veldig godt lag, og hvis vi hadde problemer mot dem så vil andre lag ha store problemer, for det de gjør om dagen er veldig bra, avslutter Klopp. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]