– Det er et sår som aldri vil gro

Michael Owen skulle ønske han aldri forlot Liverpool.

8. feb 2020 kl 09.20 Kenneth Baraas

Den tidligere Liverpool-spissen valgte å forlate Anfield-klubben til fordel for Real Madrid i 2004. Senere gikk turen innom både Newcastle United og Manchester United. Det er valg som har gjort at Owen aldri har fått den heltestatusen på Anfield som han kunne hatt. 

Owen forteller at det har vært smertefullt å komme tilbake til sin tidligere hjemmebane. 

– Jeg måtte nesten droppe det (som Newcastle-spiller). Det har vært smertefullt å komme tilbake til Anfield, og det å høre buingen da jeg spilte for Newcastle, sier Owen i Jamie Carraghers podcast «The Greates Game»

– Jeg gråt i garderoben og håpet at ingen så meg. Det at du (Carragher) gikk ut offentlig hjalp, men det har vært smertefullt i lang tid. Det er som å skille seg fra kona. Jeg kan kun skylde på meg selv, det var jeg som sa ja til Real Madrid.

– Jeg elsker fremdeles Liverpool. Forskjellen fra deg (Carragher), er at du fortsatt er en helt der. Jeg var som deg. Likevel er det denne meningen om meg, siden jeg tenkte at jeg ville dra ut i ett år, og plutselig var alt ødelagt.

Fremdeles smertefullt

Den nåværende fotballeksperten innrømmer at det fremdeles kan være tungt å oppleve tilrop fra noen fans på Anfield. 

– Hvis jeg går langs The Kop, så kan noen slenge bemerkninger om tiden i Manchester. Jeg må leve med dette nå, og det gjør virkelig vondt.

– Det har gjort vondt i mange år og det såret vil aldri gro. Jeg vet hvilken klubb som er min, men jeg kan ikke forandre hva jeg har gjort. Jeg tok avgjørelsen, og jeg klandrer ingen andre.

Høre hele episoden av «The Greatest Game with Jamie Carragher» på Spotify eller iTunes.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]