– Jeg kan alltid ta kontakt med Van Dijk og Wijnaldum

Van den Berg går ofte til sine landsmenn for råd.

7. feb 2020 kl 23.09 Kenneth Baraas

Virgil van Dijk og de andre førstelagsspillerne var på ferie, mens Liverpools unggutter måtte ta jobben i FA-cupen. I hjertet av forsvaret var det en annen nederlender som tok ansvaret i kampen mot Shrewsbury. Sepp van den Berg tok kommandoen i duellspillet mot robuste League One-spillere, og var med på å holde en imponerende «clean sheet». 

– Jeg har fått med meg at alle i klubben er stolte av hva vi fikk til som unggutter, sier Van den Berg, ifølge Inside Futbol.

Lærer av sine landsmenn

Midtstopperen forteller om et godt samarbeid med sine egne landsmenn. 

– Jeg vil helt klart snakke med Virgil. Vi nederlenderne i klubben har en veldig god kommunikasjon, med Ki-Jana Hoever, men også Georginio Wijnaldum. 

– Jeg kan alltid ta kontakt med dem og Van Dijk, jeg lærer av verdens beste forsvarsspiller. I tillegg trener jeg mot verdens beste angripere flere ganger i uka. 

Van den Berg må bryne seg på ligaens kanskje beste angrepsrekke i treningshverdagen, men 18-åringen mener det er med på å utvikle ham som forsvarsspiller. 

– Jeg møter Mo Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané på treningsøktene. Det er bare noe jeg kunne drømme om tidligere. De er blant de beste angriperne i verden, og det er til tider vanskelig å møte dem. 

– Men med prøving og feiling så legger du merke til at du blir sterkere og bedre som fotballspiller, sier Van den Berg om å møte Liverpools fryktede frontrekke på treningsfeltet. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]