Offsideavgjørelsene kan endres

Premier League-klubbene ønsker større fordel for det angripende laget.

7. feb 2020 kl 19.47 Kenneth Baraas

Mike Riley, leder for «the Professional Games Match Officials Ltd» (PGMOL), møtte torsdag representater fra Premier League-klubbene for å diskutere endringer i VAR. 

Ifølge Riley ville en økning til ti centimeters linje i VAR-avgjørelsene rundt offside betydd ni flere scoringer denne sesongen. 25 mål har blitt annullert grunnet VARs inntreden i offsideavgjørelser, men en utvidelse til ti centimeter ville altså betydd en god del flere mål. Denne sesongen har armhuler og skostørrelser vært med å avgjøre om en spiller har vært i offside eller ikke, men klubbene skal ønske en større fordel for det angripende laget. 

PGMOL vil ta dette videre til det internasjonale FA-styret (IFAB) på deres møte den 29. februar. Hvis IFAB godkjenner det, er det store sannsynligheter for at også UEFA vil øke grensen på offsideavgjørelser, ettersom det skal være stor misnøye rundt de marginale annulleringene. Det betyr trolig at den samme endringen vil komme i Champions League.

Ønsker ikke for stor fordel

Premier League-klubbene ble vist tre ulike alternativer med tykkere linjer i VAR-avgjørelser. I tillegg til linjen på ti centimeter, ble det vist 15 og 20 centimeters linjer. Forskjellen er dog minimal fra den på ti centimeter, med henholdsvis kun én og to flere scoringer flere som ikke ville blitt annullert denne sesongen.

En kilde fra møtet sier ifølge The Times: «Det ble enighet om at 10 centimeter vil være fornuftig, da det ikke vil bli en altfor stor fordel for angriperen» 

Jürgen Klopp har tidligere gitt uttrykk for at en tykkere linje ville vært en god løsning:

Har du innspill til journalisten?
[email protected]