FA avslutter etterforskningen av Liverpool

Det engelske fotballforbundet vil ikke se videre på den antatte «hackingen» av Manchester Citys datasystemer.

7. feb 2020 kl 16.37 Kenneth Baraas

I juli 2013 ble det rapportert inn en klage fra Manchester City til FA. Klagen inneholdt anklager om at Liverpool, ved flere anledninger, skal ha brukt de lyseblås «Scout7»-system for å anskaffe seg informasjon fra deres speideropplegg. For å komme inn på systemene er det påstått å ha blitt brukt ureglementert innlogging fra Liverpools side. 

The Times meldte i september 2019 at Liverpool skal ha betalt sin rival en million pund etter at klubbene skal ha blitt enige om en konfidensiell avtale, men visstnok skal ingen ha innrømmet å ha gjort noe feil. 

FA kontaktet Manchester City etter rapporten til The Times, der det blant annet sto at City brukte eksperter for å utforske om databasen hadde blitt spionert på av andre. 

Avsluttet

Liverpool ble også kontaktet for videre bevis, men nå er altså etterforskningen avsluttet. 

– FA har nøye vurdert bevisene som er mottatt i denne saken, inkludert informasjon som er gitt fra begge klubbene, og har vurdert det til å ikke fortsette med noen etterforskning, sier en talsperson for FA, ifølge Liverpool Echo.

– Dette grunner i faktorer som alder på saken og avtalen som er inngått mellom klubbene. Skulle FA motta ny informasjon eller nye bevis, så vil den faste prosedyren følges med å med å se ytterligere på etterforskningen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]