Liverpool-supportere blant de mest misfornøyde med VAR

De aller fleste mener teknologien er med på å legge en demper på kampopplevelsen.

4. feb 2020 kl 14.40 Kenneth Baraas

Innføringen av VAR i Premier League har ikke gått knirkefritt, og nå er det gjort en stor undersøkelse blant britiske fotballsupportere for å sjekke hvor stor misnøyen er. 

YouGov har utført undersøkelsen, som er gjengitt av Sky Sports, og det har deltatt 1419 supportere over hele Storbritannia. Resultatene viser at det kun er én av 25 supportere som mener at VAR-systemet fungerer «svært bra», og én av fire som mener teknologien «fungerer godt». 

Det er tyngre på andre siden av skalaen, der vektskålen tippes kraftig over av 26 prosent som mener den teknologiske nyvinningen fungerer «svært dårlig» og 34 prosent som mener det er «ganske dårlig».

Det skal dog nevnes at hele 74 prosent ønsker VAR med videre, men med endringer fra dagens praksis.

Liverpool-fansen blant de mest misfornøyde

De mest misfornøyde supporterne befinner seg i Nordvest-England. Liverpool-supporterne er sammen med blant annet Manchester United-, Manchester City-, Everton- og Burnley-fansen de som mener sterkest at VAR-systemet har mye å gå på - der 35 prosent har stemt at VAR fungerer «svært dårlig». 

Ett av punktene som tynger mest med VAR, er supporternes følelse av at systemet ødelegger kampopplevelsen. Hele 67 prosent svarer at dommerhjelpen har gjort det mindre underholdende å se kamper:

Kanskje litt overraskende ettersom betegnelsen «LiVARpool» slenges rundt om ligalederen, men undersøkelsen viser også at Manchester United er det laget som har vært «heldigst» med VAR-sjekkene. Liverpool ligger faktisk på minussiden:

Har du innspill til journalisten?
[email protected]