– Manchester City ser sjokkerte ut

James Pearce og Simon Hughes diskuterer kampen om ligagullet.

4. feb 2020 kl 12.59 Kenneth Baraas

Liverpool ligger elleville 22 poeng foran sin nærmeste tittelutfordrer - Manchester City. De røde har kun avgitt poeng én gang denne sesongen, mens Pep Guardiolas mannskap fortsetter å avgi poeng. 

– Når City havner under, ser det ut som de innser at de havner lenger og lenger bak Liverpool. Jeg har ventet mesteparten av livet på en ligatittel, og jeg hadde aldri trodd etter 30 år at det kunne se ut som det gjør nå, sier Simon Hughes, i The Athletics Liverpool-podkast «The Red Agenda». 

Etter forrige sesongs jevne duell, der Manchester City vant ligaen med ett poeng, så var det forventet at rivalene skulle holde følge med hverandre i store deler av sesongen. 

– Liverpool startet sesongen så godt. De sendte ut en beskjed om at de var å regne med. Det kan nok å ødelagt litt for motivasjonen til City, ettersom det var så jevnt forrige sesong, fortsetter Hughes, journalisten som dekker fotballen på Merseyside for The Athletic. 

– Liverpool er seks seire unna nå, hvis begge lag vinner sine kamper. Det vil knuse alle rekorder over hvor tidlig noen har vunnet Premier League. United gjorde det vel tidlig i april i 2001, men ingenting vil være som dette, sier James Pearce.

ENORM PRESTASJON: James Pearce trekker frem borteseieren mot Leicester.

ENORM PRESTASJON: James Pearce trekker frem borteseieren mot Leicester.

Sjokkert konkurrent

Pearce tror den lyseblådelen av Manchester er litt sjokkskadet.  

– Jeg mener de (Manchester City) ser sjokkerte ut over situasjonen de befinner seg i. De er ikke vant til å være i denne situasjonen. Hvis vi spoler ett år tilbake, så var det nesten så Liverpool fikk City til å skape den enorme formen de hadde, for da var det så jevnt. 

– Men denne gangen har Liverpool forsvunnet i horisonten. Jeg tror de har mistet litt motet. Guardiolas utsagn etter Tottenham-kampen for eksempel. 

Pep Guardiola dro fram et to år gammelt sitat fra tidligere styreformann i Premier League:

– De siste to årene har eieren av Premier League sagt at dette ikke kan skje igjen, og at det ikke er bra at City vinner ligaen på denne måten. Nå er det Liverpool som gjør det. Jeg regner med at eieren av Premier League er bekymret, sa spanjolen etter møtet med Spurs.

Pearce trekker også frem de lyseblås pengebruk:

– City har også brukt helt enorme mengde med penger, det er nesten flaut for dem å være så langt bak. Hvis man ser på utgiftene, «net spend» osv., så er det nesten utrolig at de, med en manager som Pep Guardiola, er 22 poeng bak i ligaen. 

– Liverpool har ikke kjøpt seg til den posisjonen de er i på samme måte, de har byttet seg dit. Pengene etter Coutinho-salget har blitt brukt helt riktig, og fått Liverpool dit de er i dag, mener Hughes. 

Programleder Steve Hothersall stiller spørsmålet om Liverpool rett og slett er tidenes lag i Premier League. 

– Ja, jeg tror det. Når du tenker over sesongen. Leicester borte, som skulle være en av de tøffeste kampene i sesongen. Det var kanskje den mest komplette prestasjonen på bortebanen jeg noen gang har sett. Men også mindre pene seire, der de har gravd dypt og hentet poengene, som borte mot Wolves, Sheffield og Villa, sier Pearce.

Hør hele episoden av «The Red Agenda» her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]