Mener Klopps avgjørelse kan ha kostet Shrewsbury 500000 pund

Shrewsbury har tidenes mulighet til å slå Liverpool på Anfield. Men økonomisk blir kampen en gedigen nedtur for League One-laget.

4. feb 2020 kl 10.14 Arve Vassbotten

Shrewsburys manager Sam Ricketts mener laget hans får lide for Jürgen Klopps avgjørelse om å hvile sine superstjerner i onsdagens omkamp i FA-cupen på Anfield.

Mens førstelagsspillerne er på vinterferie, er det et meget ungt mannskap som skal spille kampen. Og på Liverpools benk er det U23-trener Neil Critchley som har tatt sjefsstolen - og ikke Jürgen Klopp. Det gir mindre interesse for kampen. 

Deler billettinntektene

Liverpool har bestemt seg for å kutte voldsomt i billettprisene til 15 pund for voksne og 1 pund for barn. Siden kampen heller ikke vises på TV i England, eller her hjemme, går League One-klubben også glipp av 75000 pund i TV-penger.

I FA-cupen deler klubbene på inntektene fra billettsalg med 45 prosent hver, mens FA får 10 prosent. Shrewsbury regner med å tjene 100000 til 150000 pund på denne kampen. 

– Inntektene er veldig viktige for en klubb som vår. Hvis vi hadde spilt mot Liverpools førstelag, kunne vi fått opp mot 600000 pund sammenlignet med 100000. I en klubb som vår teller hver penny. Det er den største skuffelsen at vi vil tape inntekter, sier manager Sam Ricketts til Mirror

Det vises til at klubben tjente 1 million pund da de møtte Manchester United i FA-cupen i 2016. De pengene ble brukt til å bygge nytt treningsanlegg.

MER Å JUBLE FOR? Shrewsbury overrasket Liverpool i den første kampen da de kom tilbake etter å ha ligget under 2-0.

MER Å JUBLE FOR? Shrewsbury overrasket Liverpool i den første kampen da de kom tilbake etter å ha ligget under 2-0.

– Historisk sett kan man si at en bortekamp mot Liverpool ville generere mye penger, men det er ganske annerledes ved dette tilfellet.

– Med de pengene kunne vi gjort banene bedre, eller kjøpt en ekstra spiller, sier manageren. 

Fikk unnskyldning av Klopp

Han får spørsmål om han har fått en beklagelse fra Klopp.

– Ja, han ga det. Jeg snakket med Jürgen etter den første kampen, og vi hadde en veldig bra samtale i 20-30 minutter. Han var veldig åpen. Han forklarte hvordan han tenkte rundt det, og jeg forstår tankegangen. Hvis du har blitt lovet en vinterferie, fortjener du en vinterferie.

Til tross for tapet av inntekter på Anfield onsdag kveld, har Shrewsbury-sjefen større sjanser på å nå neste runde når det bare står juniorer på den andre banehalvdelen på Anfield. Der møter de i så fall Chelsea.

– Det vil i så fall gi de potensielt store inntektene, som denne Liverpool-kampen kunne gitt, sier Ricketts.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]