Med førstelaget på ferie - hvem starter mot Shrewsbury?

Tre unggutter kan få debuten tirsdag kveld.

3. feb 2020 kl 18.11 Jens Hapnes Rege JenshLFC

Førstelagsspillerne har dratt på ferie, og det betyr at Neil Critchley er mannen som skal forsøke å lede et ungt lag videre i FA-Cupen.

Critchley spilte bare fire kamper i seniorfotball i perioden fra 1999-2001, og har ledet Liverpools akademilag siden 2013.

Han ledet også laget i kvartfinalen i ligacupen, da hans gutter ble slått av Aston Villas menn. Dette laget tror vi starter mot Shrewsbury.

Ire i mål

Det blir en kjent ire som vokter buret på Anfield. Caoimhin Kelleher har gjort seg bemerket med et rent bur og godt spill mot MK Dons, i tillegg til den avgjørende strafferedningen mot Arsenal.

HELT: Kelleher reddet Liverpool i straffekonkurransen mot Arsenal.

HELT: Kelleher reddet Liverpool i straffekonkurransen mot Arsenal.

I begge kampene har han vist frem sin ro med ballen i beina. Mot Arsenal fikk han vanskeligere arbeidsforhold enn mot MK Dons, og den unge sisteskansen viste at han fortsatt har flere steg å ta.

Likevel er han det utvilsomme førstelaget blant akademiets målvakter.

Egenproduserte backer

På de to backene tyder det på at det er to egenproduserte backer som før prøve seg.

Neco Williams har gjort høyrebacken til sin på reservelaget, og har fått vist seg frem både i ligacupen og FA-cupen tidligere. Waliseren har vært i Liverpools akademi siden U9-nivå.

For reservelaget har det blitt tre mål og fem målgivende på om lag 1500 minutter. En interessant bemerkning er at 18-åringen scoret to mål på to kamper mot League One-motstand i EFL Trophy.

Yasser Larouci skal ha pådratt seg en hamstringskade i U23-lagets forrige kamp, og på mandagens pressekonferanse sa Critchley at franskmannen var usikker til tirsdagens kamp. Da virker det naturlig at Adam Lewis får sin debut på venstrebacken.

Scouseren var uheldig og pådro seg en kneskade før perioden der flere av hans kamerater fikk debuten, og er en av de få spillerne som sannsynligvis debuterer mot Shrewsbury.

Grunnet skadeavbrekket har han bare fått rundt 500 minutter for reservelaget, uten at det har resultert i noen målpoeng. Han var nylig tilbake i spill etter skaden.

20-åringen, som har vært på akademiet siden U6-nivå, kommer til å være ivrig etter å vise seg frem, og kan bli viktig med sin presise venstrefot.

Nederlandsk stopperduo

Det virker naturlig at det er nederlenderne Ki-Jana Hoever og Sepp van den Berg som bekler stopperplassene mot Shrewsbury.

HOEVER OG VAN DEN BERG: De to nederlenderne har ikke hatt utviklingen man håpet på denne sesongen.

HOEVER OG VAN DEN BERG: De to nederlenderne har ikke hatt utviklingen man håpet på denne sesongen.

Hoever har ikke tatt de stegene man hadde håpet på denne sesongen, og har blitt forbigått av Neco Williams i høyreback-køen.

Han scoret målet som sikret seieren mot MK Dons i ligacupens første runde med et kontant hodestøt, men deltok i U17-VM, hvor hans Nederland kom på en sur 4. plass, mens waliseren Williams imponerte mot Arsenal.

På i overkant av 1200 minutter for reservelagene har det ikke blitt noen målpoeng for 18-åringen som for det meste har spilt midtstopper.

Van den Berg har fått det tøffere enn forventet siden overgangen fra Æresdivisjonen.

18-åringen har fått oppunder 2000 minutter for reservelaget på midtstopperplassen. Han har gjort flere feil som har ledet til sjanser og mål, og har forårsaket et straffespark.

For førstelaget har han fått to kamper fra start i ligacupen mot Arsenal og Aston Villa, i tillegg til et kort innhopp mot MK Dons.

Han vil ivre etter å vise seg frem mot League One-laget, men kan bli en akilleshæl for Liverpool med sitt usikre forsvarsspill.

Kreativ midtbane

På den sentrale midtbanen ser det ut som om Pedro Chirivella, Leighton Clarkson og Curtis Jones kommer til å starte.

Chirivella debuterte for Liverpool i Europaligaen i en av Rodgers siste kamper og fikk minutter både i FA-Cupen og Premier League under Klopp.

Siden den gang har spanjolen fått over 4000 minutter i Eredivisie på lån til Go Ahead Eagles og Willem II. Mot MK Dons fikk han en halvtime, som kunne endt med utestengelse fra cupen, og mot Arsenal ble han byttet ut ni minutter før full tid.

Midtbaneeleganten imponerte mot Aston Villa i ligacupen, og det sørget for at han fikk en ny sjanse mot Everton hvor han var blant banens beste.

Han har vist seg å være en verdig reserve på midtbanen, og med sine 22-år kommer den smarte og teknisk begavede spillere til å være den mest rutinerte spilleren på banen mot Shrewsbury.

18 år gamle Clarkson har imponert mange denne sesongen, og har trent med førstelaget på Melwood flere ganger, i tillegg til å være på benken mot Arsenal og MK Dons.

Midtbanespilleren har en følsom og presis høyrefot og har registrert ti målgivende i tillegg til å ha funnet nettmaskene to ganger for reservelagene.

Han er sammen med Jake Cain U18- og U19-lagets viktigste spiller, og fikk velfortjent 15 minutter mot Aston Villa – hans debut for Liverpool. 

18-åringen ser ut til å starte mot Shrewsbury, og kan bli neste mann som spiller seg inn i Klopps planer.

FRA START? Clarkson har imponert denne sesongen, og kan bli belønnet med startplass mot Shrewsbury.

FRA START? Clarkson har imponert denne sesongen, og kan bli belønnet med startplass mot Shrewsbury.

Jones har for alvor fått sitt gjennombrudd for førstelaget denne sesongen, og har blitt et kjent navn blant Liverpools supportere.

Etter en skuffende fjorårssesong har han allerede levert 14 mål og seks målgivende for reservelagene, som gjorde at han fikk muligheter for førstelaget. De mulighetene har han tatt.

Mot Arsenal i ligacupen leverte han en målgivende til Divock Origi, og scoret på det siste og avgjørende straffesparket, mot Everton var han blant de mange gode ungguttene på banen, og scoret vinnermålet med et utrolig skudd og i det forrige oppgjøret mot Shrewsbury scoret han nok et mål da han ble spilt gjennom av Chirivella.

Han har også fått minutter i Premier League, og virker allerede å være i Klopps planer for fremtiden.

To debutanter i angrepet

I angrepstrioen virker det mest naturlig at Harvey Elliott, Joe Hardy og Liam Millar starter.

Elliott har siden overgangen fra Fulham imponert de fleste Liverpool-supportere og 16-åringen har gjort flere etablerte proffer svimle.

Han har allerede fått over 400 minutter for førstelaget og har imponert i de fleste mulighetene han har fått.

I det forrige oppgjøret mot Shrewsbury var unggutten ikke på sitt beste, og han vil være ivrig etter å vise frem sitt gigantiske talent tirsdag kveld.

Hardy ble Liverpools andre signering i dette januarvinduet da han ble hentet inn fra Brentfords B-lag, og han har allerede gjort seg bemerket for reservelaget. Han har funnet nettmaskene to ganger på snaue tre kamper.

21-åringen er ikke den høyeste spissen, men har tett fysikk, er hardtarbeidende og virker å ha en god nese for mål.

Han fikk aldri muligheter for Brentfords førstelag, men nå ser han ut til å debutere for Liverpool.

Kanadieren Millar var utlånt til Kilmarnock i den første halvdel av sesongen, men har returnert til Liverpool og ser ut til å debutere mot Shrewsbury.

Den 20 år gamle lynvingen var på vei til å bli en kulthelt i Skottland med sin gode arbeidsinnsats, men han og klubben valgte å stoppe utlånet i januar. Det ble bare tre målpoeng på i overkant av 1000 minutter for Millar.

Hans enorme fart kan komme godt til nytte mot et Shrewsbury som nok kan dominere deler av kampen mot et ungt Liverpool-mannskap.

Laget mot Shrewsbury

Kelleher

Williams - Hoever - Van den Berg - Lewis

Clarkson - Chirivella - Jones

Elliott - Hardy - Millar

Det laget vil ha en gjennomsnittsalder på 19 år, seks måneder og 17 dager, bare 14 dager eldre enn laget mot Aston Villa. 

Potensielle debutanter på benken

På benken får vi se flere spillere som eventuelt vil få sin debut hvis de skulle få et innhopp. Her er noen av navnene som vi sannsynligvis får se.

Ben Winterbottom ser ut til å bli keeperen som skal varme benken på Anfield. 18-åringen ble hentet inn fra Blackburn før denne sesongen, og har gjort sakene greit for reservelaget.

Han har gode reaksjonsevner og en presis venstrefot, men har også gjort en del tabber og er utrygg i feltarbeidet.

Morgan Boyes ventes å være Liverpools stopper på benken.

Den 18 år gamle omskolerte venstrebacken Boyes har opp mot 1500 minutter for reservelaget, hvor han har gjort sakene greit. Den venstrebente stopperen er noe rufsete defensivt til tider, og har laget to straffespark mot og fått et rødt kort.

Han startet mot Aston Villa i ligacupen, og løste oppgaven greit, men scoret et veldig uheldig selvmål.

Liverpools backreserve ser ut til å bli enten Jack Wallseller James Norris.

Dersom Critchley anser Boyes som tilstrekkelig cover på både venstreback og stopper kan Jack Walls bekle en plass på benken som reserve for Neco Williams. Den 18 år gamle høyrebacken har slitt med skader i sesonginnledningen, men er en type det er gode forventninger til på akademiet.

Venstreback James Norris kan også få en plass på benken. 16-åringen har imponert stort for U18-laget, og står med tre mål og to målgivende så langt denne sesongen. Scouseren er en arbeidshest, og kan minne om Andy Robertson i stilen. James Norris er et navn det er verdt å merke seg.

Han fikk debuten mot Aston Villa, og kan nok få nye minutter mot Shrewsbury da Lewis nok ikke er helt i kampform enda etter skaden.

UNG «ROBBO»: Venstreback James Norris kan minne om Andy Robertson.

UNG «ROBBO»: Venstreback James Norris kan minne om Andy Robertson.

Elijah Dixon-Bonnerser ut til å få en velfortjent benkeplass på tirsdag. Han har tatt store steg på U23-laget denne sesongen. 19-åringen har en imponerende fysikk, og har på rundt 1500 minutter funnet nettmaskene fem ganger.

Han var på benken mot Aston Villa, men fikk ikke debutere da.

Hvis Critchley ønsker en kreativ offensiv midtbanespiller å hive inn fra benken er Jake Caindet naturlige alternativet. 18-åringen har imponert stort, og trente nylig med førstelaget. Så langt har han registrert syv mål og syv målgivende med den følsomme venstrefoten, i tillegg til å ha vært tredje sist på ballen ved seks anledninger.

Han var ikke involvert mot Aston Villa, men ser ut til å bli belønnet med gode prestasjoner med en plass på benken mot Shrewsbury.

Luis Longstaff startet mot Aston Villa i ligacupen, men vil sannsynligvis varme benken på Anfield.

18-åringen trente allerede i 2017 med førstelaget for første gang, men utviklingen har stagnert noe siden den gang. Han kan spille både ving, spiss og offensiv midtbane, og er ikke i slekt med brødrene Longstaff i Newcastle.

Unggutten med den følsomme venstrefoten har vært god for reservelaget denne sesongen, og står med seks mål og tre målgivende på i overkant av 1000 minutter.

Layton Stewarthar gjort sakene sine bra på U18-laget, og står med 15 mål og fem målgivende på rett over 1000 minutter. Han ser ut til å bli belønnet med en plass på benken på Anfield.

Det knyttes store forhåpninger til 17-åringen, og dersom han får et innhopp vil vi få se en heltent og talentfull scouser.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]