– Det blir en uvurderlig erfaring for våre unge spillere

Liverpool drømmer om avansement med hva som i realiteten er et litt forsterket juniorlag mot Shrewsbury i FA-Cupen, men ifølge trener Neil Critchley kan det ikke minst gi spillerne et løft.

3. feb 2020 kl 17.16 Torbjørn Flatin

Critchley ledet også et svært unge Liverpool mot Aston Villa i kvartfinalen i ligacupen, hvor manglende uttelling på sjanser og feil i forsvaret ga et brutalt 0-5 resultat.

Nå dreier seg om et røft møte med et lag fra League One, tredje nivå i England, og som gjorde det sterkt ved å komme tilbake fra 0-2 til 22 i den første kampen mot et lag fra Liverpool som da var vesentlig sterkere på papiret.

Nå håper man på Anfield at ungguttene ikke minst skal løfte seg foran The Kop, men også få en opplevelse som kan bidra til å gi en, to, eller kanskje flere av klubbens beste tenåringer enda et løft fremover. 

Vil lære om seg selv

– Dette blir en uvurderlig erfaring for våre spillere, forklarer Critchley før møtet i 4. runde i FA-Cupen.

– Det vil trolig være like mye verdt som en million av mine treninger. De vil lære hvordan det er å møte voksne profesjonelle, men enda mer vil de lære om seg selv.

– Den mest fremtredende forandringen jeg har sett hos mine spillere etter at de har trent på Melwood, noe flere av dem har gjort ganske mye denne sesongen, er hvordan de har tatt til seg det jeg vil kalle kulturen til førstelaget.

– For meg er en stor styrke hos førstelaget, og som det blir pratet alt for lite om, et samhold som bare må smitte over. De har hatt en helt forbløffende sesong, og til hver eneste kamp arbeider de hele tiden for hverandre og er klar til å løpe gjennom en murvegg for deg. Det er hva det dreier seg om.

Må tenke selv

– Vi kan nå nyte godt av bedre forberedelser angående video-opptak av motstander etc., som vi vil bruke men ikke for mye, forklarer U23- treneren til Liverpool.

– Vi ønsker ikke å gi våre unge gutter for mye informasjon før kampen. De vil allerede ha mye å tenke på, de må første og fremst gå ut å vise at de kan være seg selv.

– Det vil komme situasjoner de ikke er forberedt på og da gjelder det at de kan håndtere det der og da. Det er noe av magien med trening, å gjøre spillere klare på en slik måte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]