– Dersom de senker intensiteten og innsatsen får de høre det

Spillere som Harvey Elliott og Curtis Jones får ikke noen særbehandling på akademiet.

15. jan 2020 kl 19.12 Jens Hapnes Rege

Neil Critchley var mannen som fikk æren av å lede et ungt Liverpool-mannskap mot Aston Villa da hele førstelaget hadde reist til Qatar. Kampen endte med et skuffende 0-5-nederlag, og nå har 41-åringen snakket med The Anfield Wrap om kampen. 

– Det var en utrolig kveld. Spillerne og støtteapparatet koste seg og prestasjonen viste hvor bra vi har jobbet. Vi visste at det ville bli tøft, men vi prøvde å spille på "Liverpool-måten" og jeg synes ikke resultatet reflekterte kampbildet. 

– Vi må lære fra det også. Guttene skal inn i en resultatfokusert industri, og selv om vi spilte bra var vi ikke gode nok i begge straffeområdene. Det må ungguttene lære av, sier den positive lederen. 

Fantastisk støtte

Selv om det var gutter mot menn på Villa Park, bokstavelig talt, tok flere av Liverpools supportere turen til Birmingham og støttet laget gjennom hele kampen. 

– Det kommer til å være med meg i lang tid. Det var helt fantastisk. De satte pris på måten guttene spilte på og innsatsen de ga. At de dro tusenvis ned og støttet guttene betydde mye. 

Curtis Jones, Harvey Elliott, Neco Williams og Pedro Chirivella har alle imponert denne sesongen, og U23 lagets trener kan tydelig se stegene de har tatt av å trene med Klopps mannskap. 

STORE STEG: Elliott og Jones har imponert for førstelaget.

STORE STEG: Elliott og Jones har imponert for førstelaget.

– De har definitivt dratt nytte av erfaringene de har fått. Noen ganger er jeg deres største kritiker, og jeg kan se på manglene deres i stedet for styrkene. Hva enn de gjør i øyeblikket, må de fortsette å gjøre det. Dersom vi merker en nedgang i intensiteten og innsatsen vil de få høre det. 

Ungdomslaget har fått en ny spiller inn på laget i form av Joe Hardy, som ble hentet fra Brentfords B-lag. Treneren mener at han kan bidra til utviklingen av Elliott og Jones. 

– Rhian har dratt til Swansea, og vi hadde en åpning for en nummer ni - den plassen har Joe (Hardy) tatt. Han har allerede vist hva han kan tilføre laget, han er en målscorer og han vil like å spille med Harvey og Curtis, og de vil på sin side dra nytte av å ha en aktiv spiss foran seg. 

Brewsters lån

Rhian Brewster dro til Swansea i jakten på spilletid. Det tror Critchley at var en gjennomtenkt avgjørelse. 

– Det var en ilddåp å bli kastet inn mot Cardiff borte i derbyet, og han spilte mot to erfarne stoppere som ga han vanskelige arbeidsforhold. Han gjorde så godt han kunne. Det er det riktige tidspunktet for han å ta det neste steget i utviklingen, og han vet at han må gjøre det for å få et gjennombrudd på førstelaget. 

U23-laget startet sesongen dårlig, men har begynt å klatre på tabellen. Den 41-årige briten sier at han aldri ser på tabellen. 

– Jeg har ikke sett på tabellen en gang denne sesongen. Det eneste jeg er interessert i er hvordan spillerne presterer og utvikler seg. Vi er her for å hjelpe førstelaget og tilby dem best mulig spillere. 

– Så lenge guttene viser den riktige innstillingen, det riktige ønsket om å angripe kampen på en god måte er vi glade. Vi kan ikke garantere seire. 

Dette var den første sesongen reservelaget fikk prøve seg i EFL Trophy mot diverse førstelag. Critchley påpeker at det var god lærdom for de unge talentene. 

– Det var en god erfaring. Vi kunne og burde kanskje ha vunnet den første kampen, men tapte grunnet dødballer - det lærte vi mye av. I den andre kampen var vi gode mot Fleetwood og selv om det ble tap mot Accrington Stanley i den siste kampen nøt guttene å få prøve seg i en tøff kamp under flomlysene. 

Akademilagene skal fullføre sine sesonger i PL2 og U18 Premier League i 2020, og i tillegg skal det kjempes i UEFA Youth League og PL International Cup. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]