Nå er FA-cupen en kjærkommen mulighet, ikke et unødvendig onde

Den skadefrie troppen gjør FA-cupen til en god mulighet for flere spillere.

Da Liverpool ble trukket mot Everton i FA-cupens tredje runde var flere irriterte over at de røde fikk en så vanskelig kamp i starten av turneringen.

Irritasjonen minket ikke da kampen nærmet seg, og Liverpool omtrent bare hadde 11 friske spillere. 

Det ble en vanskelig situasjon for både supportere og ledelsen. Liverpool har ikke tapt mot Everton på 20 år, og flere var nervøse av at ungguttene våre kunne bli overkjørt av motiverte spillere under deres nye trener Carlo Ancelotti. 

Enkelte mente at det kanskje ville være bedre å ryke ut av FA-cupen for å fokusere på ligaen og Champions League. Ungguttene ville det annerledes, og Curtis Jones sendte laget videre. Det er godt nytt for mange av Liverpools spillere. 

Rytme

Med Lovren, Matip, Fabinho og Shaqiri tilbake fra skade denne uken, i tillegg til at Milner og Keita nok vil nærme seg i slutten av januar, vil det i motsetning til juleprogrammet være vanskelig for Klopp å finne plass til alle spillerne. FA-cupen blir en viktig arena for stallspillerne, for å spille seg i det Klopp ofte omtaler som rytme. 

I høst var ligacupen en god anledning for spillere som Lallana, Keita, Ox og Gomez å få verdifulle minutter og i tillegg fikk flere unggutter muligheten. 

I den seneste perioden har alle de fire vært i god form, og Keita var en av Liverpools beste i juleperioden før skaden. Rytmen de spilte seg i ved hjelp av ligacupen kan ha bidratt til det. 

I FORM: Lallana er i storform - og var kanskje Liverpools beste mot Everton.

I FORM: Lallana er i storform - og var kanskje Liverpools beste mot Everton.

Curtis Jones spilte på seg selvtillit i ligacupkampene, og det kan ha medvirket til at han turte å bøye ballen i krysset mot Everton selv om Ox ropte på ballen et par meter unna. 

Nå kan igjen spillere som Lallana, Ox og Origi få verdifulle minutter på banen, i tillegg til at noen av våre spennende unggutter, da spesielt Neco Williams og Jones, kan få god erfaring. Samtidig er det nok bare i disse kampene at Takumi Minamino vil få starte i begynnelsen.

Rødt i monitor

Men det beste med at de røde tar seg videre i FA-cupens er jo at vi får se de rødkledde gigantene enda flere ganger på TV-skjermen.

Mot Shrewsbury i FA-cupen kan vi se frem til den selvsikre scouseren Jones, den energiske høyrebacken Williams og spillesugne førstelagsspillere, som forhåpentligvis og sannsynligvis gir seerne noe å smile for. 

Det er bare å håpe på så mye Liverpool i monitor fremover som mulig, for dette er et helt unikt lag. 

Liverpool møter Shrewsbury borte i FA-cupens fjerde runde. Kampen spilles søndag 26. januar klokken 18:00 norsk tid.