Klopp kan spille en rolle i kveldens kamp

Tyskeren bidro i pausepraten forrige gang ungguttene hadde ansvaret.

4. feb 2020 kl 08.36 Kenneth Baraas

Kveldens omkamp i FA-cupen blir den andre kampen denne sesongen der Liverpools unggutter og manager Neil Critchley får hovedansvaret i en førstelagskamp. 

Forrige gang var i ligacupen mot Aston Villa, da de rødes førstelagsspillere befant seg i Qatar for å spille VM for klubblag. 

Ungguttene spilte modig på Villa Park, og truet Ørjan Håskjold Nyland ved flere anledninger i den første omgangen. Aston Villa viste dog rutine og giftighet foran Liverpools mål, og gikk til pause med en komfortabel 4-0-ledelse. 

Fjernet all tvil

Slik som i kveld, var heller ikke Jürgen Klopp til stede - kampen fulgte han fra laghotellet i Qatar. Og en SMS fra tyskeren var med på å bestemme hvordan pausepraten med guttene skulle bli. 

– Jürgen ga beskjed i pausen. Det var en melding som ble videreformidlet, en melding som jeg må si var briljant på det tidspunktet, sier Neil Critchley, ifølge Liverpool Echo

– Selv om vi gikk av til pause med tanken om at vi hadde spilt bra, men vi blir likevel slått 4-0. Det skaper et element av tvil i deg, om du gjør det riktige eller om det må gjøres endringer. 

– Så når meldingen fra manageren kom «ikke gjør noe annerledes, bare fortsett med å spille slik som dere gjør, dere har vært fantastiske» Det fjernet all tvil, og det gjorde det mye enklere å gi akkurat den beskjeden til spillerne. 

– Den meldingen fjernet absolutt all tvil, og det gjorde spillerne roligere. Det hjalp alle sammen før den andre omgangen. 

– Jeg hadde ikke skrudd på telefonen i pausen, faktisk hadde jeg ikke telefonene med meg i det hele tatt, den meldingen kom via trenerapparatet. 

– Den muligheten er der i kampen mot Shrewsbury også, men det er helt opp til manageren. 

– En fantastisk egenskap han har, er å stole på at andre gjør sin jobb. Den beste støtten har gir til spillerne, er å gi de muligheter som dette. Det er den beste støtten en ung spiller kan få, avslutter Critchley. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]