Curtis Jones kan bli tidenes yngste kaptein for Liverpool

Så vidt fylt 19 år skriver trolig scouseren historie i tirsdagens kamp mot Shrewsbury.

4. feb 2020 kl 00.49 Torbjørn Flatin

Pedro Chirivella var kaptein da Liverpool stilte med sitt unge lag mot Aston Villa i ligacupen før jul. Da var imidlertid Curtis Jones allerede reist til Qatar for å være involvert i troppen som vant VM for klubblag.

Normalt er scouseren Jones kaptein for Liverpool U23, som ledes av Neil Critchley, mannen som har ansvaret fra sidelinjen mot Shrewsbury siden Jürgen Klopp har gitt førstelagsspillere og seg selv fri under vinteroppholdet.

Critchley vil ikke røpe det helt, men gir en antydning om at Curtis Jones vil være kaptein for Liverpool i FA-Cupen på tirsdag kveld. 19 år sist torsdag vil det bety at han er Liverpools yngste kaptein i en offisiell kamp gjennom tidene.

Må gis frihet

– Curtis er en ung mann som ønsker å vise hva han duger til, jeg ser ikke noe problem med det, forklarer Critchley om sin selvsikre unggutt som bl.a. gikk fram og tok det avgjørende straffesparket mot Arsenal i en tidligere kamp i denne sesongens ligacup.

- Han vil få erfaring med når han skal vise den selvsikkerheten ute på banen, og når han skal la være, og han kan ikke ha bedre læremestere enn seniorspillerne her.

- Vi er her for å støtte ham og lede ham. Du må gi Curtis en viss grad av frihet siden det får det beste ut av ham, men han må også gjøre andre ting eller så ville han ikke vært på laget.

- Jeg kommer til å kaste kron og mynt om hvem som skal være kaptein, gliser Neil Critchley på det spørsmålet til Liverpool Echo. Når han blir fortalt at det kan dreie seg om å skrive historie som tidenes yngste parerer han med, - da kan det vel hende han gir meg en mynt som er lik på begge sider!

Spennende cupkamp

Tirsdagens manager avviser at hans unge lag vil føle noe press angående den kritikk som er blitt klubben til del ved å stille et redusert lag i FA-Cupen.

- Vi er ikke her for å bevise noe, vi er her for å bevise at vi kan spille det spillet vi ønsker å spille. Det er godt nok for oss.

- En kveldskamp i FA-Cupen under flomlysene på Anfield, med et mulig fullsatt stadion, det gir grunn for en spennende cupkamp selv om jeg vet at noen vil se annerledes på det.

- Vi vet at det vil bli øyeblikk under kampen hvor vi må matche fysikken til motstanderen og som ikke er noe spillerne opplever hele tiden. Hvis vår gutter skal få en karriere innen fotballen må de greie å håndtere den delen av spillet på kvelder som dette.

- Det er derfor jeg er så spent på hvordan de vil gjøre det. Jeg kan ikke vente med å komme i gang.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]