Premier League-rundenCity fikk det tøft, men gjorde jobben - avstanden er 13 poeng

Tirsdag kveld startet den 24. serierunden.

21. jan 2020 kl 22.42 Arild Skjæveland

Liverpool spiller ikke før på torsdag, men tirsdag kveld ble den 24. serierunden sparket i gang da det ble spilt seks kamper.

For Liverpools del var det mest interessant hva som skulle skje på Bramall Lane, der et Sheffield United som har imponert stort under Chris Wilder. Wilders menn ga City absolutt en god kamp, og det var ingen voldsom forskjell på lagene.

City misbrukte et straffespark før pause, og satte inn Sergio Agüero etter hvilen. Kevin de Bruyne slo et av sine fantastiske innlegg og argentineren satte ballen i mål.

Pep Guardiola fikk mer gode nyheter tirsdag kveld, da Aymerick Laporte gjorde comeback i midtforsvaret etter sin kneskade. Resultatet gjør at avstanden er 13 poeng opp til Liverpool, som har to kamper til gode.

Bournemouth har vært i kjempetrøbbel den siste tiden, men tok en etterlengtet seier hjemme mot Brighton. Utlånte Harry Wilson scoret 1-0 målet, og Dominic Solanke hadde to målgivende i 3-0 seieren.

Drama på Goodison

Everton så ut til å vinne komfortabelt 2-0 hjemme mot Newcastle, etter scoringer fra Moise Kean og Dominic Calvert-Lewin.

Men Steve Bruce sine gutter ville det annerledes. I det 93. minutt scoret Florian Lejeune med et brassespark (!) etter en corner, og to minutter senere scoret han igjen! Resultatet gjør at Everton og Newcastle forblir likt på tabellen, med 30 poeng hver.

PÅ OVERTID: Newcastle sikret seg ett poeng med to scoringer på overtid.

Aston Villa snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Watford. Pepe Reina voktet igjen målet, og gjorde flere viktige redninger på 0-1. Også her ble det dramatisk på slutten. Fem minutter på overtid banket Reina et frispark fra egen banehalvdel opp i feltet. Der fikk Tyrone Mings gitt ballen til Ezri Konsa som ble den store helten. Villa er over streken på 16. plass.

Southampton hadde Danny Ings på benken fra start, men slo likevel Roy Hodgsons Crystal Palace 2-0 på bortebane. Nathan Redmond scoret et fantastisk mål. I helgen spilte de 2-2 på Etihad Stadium, og tirsdag taper de mot Southampton - det snur fort i fotball. Southampton, som tapte 9-0 på hjemmebane tidligere denne sesongen og lenge var under streken er nå på niendeplass, á poeng med Tottenham.

Chelsea - Arsenal var en utrolig underholdende kamp, der Arsenal fikk David Luiz utvist tidlig. Det ødelagte ikke denne kampen. Det endte til slutt 2-2, i en kamp der The Gunners hadde to skudd, og scoret to mål.

Onsdag spilles Leicester - West Ham, Tottenham - Norwich og Manchester United - Burnley.

Wolverhampton - Liverpool spilles torsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.