Jack Robinson ble klubbens yngste debutant i ligaen for snart ti år siden. Nå er han tilbake i Premier League

Skal spille for Sheffield United.

21. jan 2020 kl 17.22 Arild Skjæveland

I Rafael Benítez sin aller siste kamp som Liverpool-sjef, kastet han inn Jack Robinson på slutten. Med nummer 49 på ryggen, og 16 år, åtte måneder og åtte dager gammel, ble han klubbens yngste debutant i en ligakamp.

Han endte opp med 11 kamper for Liverpool - tre av dem i Premier League. Den siste kampen kom i januar 2013.

Robinson ble lånt ut til både Wolverhampton og Blackpool, og forlot klubben permanent i 2014, da han signerte for Queens Park Rangers.

Til Premier League

Robinson var i utgangspunktet ventreback, men har spilt mer midtstopper senere i sin karriere. Etter et utlån til Huddersfield, returnerte han til Queens Park Rangers. Sommeren 2018 forlot han QPR som Bosman-spiller, og signerte for Nottingham Forest.

Etter halvannet år på City Ground, kom tirsdag den litt overraskende beskjeden om at han har blitt kjøpt av Sheffield United, og skal være med og kjempe på øvre halvdel av Premier League-tabellen denne våren!

Han er fortsatt bare 26 år gammel, og har signert en 2,5 årskontrakt på Bramall Lane.

Han har fått draktnummer 19, og er tiltenkt en rolle på venstresiden av de tre stopperne i systemet til Chris Wilder.

– Jack kommer ikke bare inn for å få flere spillere i stallen, det er for en spesifikk posisjon i systemet vårt, og vi føler at han var det beste alternativet for oss nå, sa manager Wilder til The Star etter at overgangen var i orden.

– Jack er komfortabel i flere roller, og vi er glade for å få ham inn i gruppen. Han har en fantastisk innstilling, og er ambisiøs og vil gjøre seg fortjent til en plass på laget, sier han videre.

Sheffield United tar imot Manchester City kl. 20.30 i kveld, i en kamp som sendes på TV 2 Sport Premium 2.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]