– Du var nær å signere Liverpool etter at Sir Bobby Robson benket deg

Twitterfeide mellom Michael Owen og Alan Shearer har fått frem igjen historien om da Liverpool nesten signerte tidenes toppscorer i Premier League.

4. sep 2019 kl 10.17 Arild Skjæveland

I 2003 var Liverpool nær ved å kjøpe Alan Shearer. Phil Thompson skrev om det i biografien sin «Stand Up Pinocchio» som kom i 2005.

«Alan var fortsatt en Gud i Newcastle, men han hadde ikke signert ny kontrakt. Gerard Houllier kom til meg og spurte «kunne du tenkt deg Alan Shearer?» Jeg svarte «selvsagt!» selv om jeg følte at det ikke var noen sjanse for å få ham på grunn av båndene hans til Nordøst-England», skriver Thompson i boken sin ifølge Liverpool Echo.

«Vi visste også at det måtte mye forhandlinger til, men de tidlige indikasjonene var at han ville komme. Vi kunne også ha gjenopplivet forholdet mellom Alan Shearer og Michael Owen, som hadde vært en så stor suksess for England tidligere», skriver han videre.

– Du var centimetere unna

Owen kommer i disse dager med sin biografi «Reboot - My Life - My Time». Da det kom utdrag fra boken i de engelske avisene tidligere denne uken, var det ene utdraget om at han angret på at han hadde signert for Newcastle, som han egentlig aldri ville til.

Det førte til at Shearer, som er en legende på St. James’ Park, twitret «Ja Michael, vi tenkte også det, mens vi var på 120.000 pund i uken»…

Tweeten fikk en reaksjon fra Owen, som svarte: «Er ikke så sikker på at du er så lojal til Newcastle som du prøver å fremstå. Jeg husker at du var centimetere unna å signere for Liverpool etter at Sir Bobby Robson satte deg på benken. Du gjorde alt du kunne for å komme deg ut», skriver Owen.

Sommeren 2003 fylte Shearer 33 år. Han la opp i 2006 etter å ha scoret 260 mål på 441 kamper i Premier League. Sesongen 2003/04 scoret han 22, i 2004/05 scoret han sju, og i 2005/06 scoret han ti ligamål.

Dårlig forhold etter nedrykket

Shearer og Owen var i utgangspunktet gode venner, og gjorde sakene sine bra sammen på banen både for England og for Newcastle da de var skadefri. Forholdet skal ha surnet da Shearer ble manager og skulle redde klubben fra nedrykk i 2008/09-sesongen, ifølge Chris Waugh i Athletic.

I boken sin skriver Owen at manageren gjorde ham til syndebukk for nedrykket.

DEN GANG:
DEN GANG:  MIchael Owen og Alan Shearer sammen for Newcastle. Nå er forholdet kjøligere.

Shearer skal ha snudd om sin tidligere lagkamerat da fysioterapeuten hans Paul Ferris, som skriver om dette i boken sin, undersøkte Michael Owen før den nest siste kampen mot Fulham den sesongen. Owen hadde klaget over at han kjente noe i lysken, men undersøkelser og skann fant ingenting. Ferris skal ha spurt Owen om han var frisk til å spille mot Fulham, i det som var sesongens til da viktigste kamp og en seier kunne være nok til å beholde plassen.

Owen hadde da holdt seg på lysken og svart: «Jeg vet ikke, om jeg skal være ærlig. Det føles ikke så ille, men kontrakten min går ut etter sesongen. Hva om lysken ryker på lørdag? Jeg får kanskje ikke kontrakt hos en annen klubb om jeg er skadet» skal den skadeplagede spissen ha sagt. Owen sto over kampen, Newcastle tapte, og måtte vinne i siste ligakamp mot Aston Villa.

Der kom han inn de siste 24 minuttene i 1-0 tapet som sendte Newcastle ned. Etter nedrykket signerte han for Manchester United.

Owens bok kommer for salg torsdag 5. september.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]