LÆREMESTER:  Caoimhin Kelleher forteller om utviklingen sin under Alisson Beckers tid i Liverpool, og skryter av Jürgen Klopps sosiale egenskaper.

– Stor hjelp for meg

Alisson spiller en viktig rolle for keepertalentene på Melwood.

Muligheten til å studere Brasils førstekeeper i aksjon på nært hold, har hatt en betydelig effekt på Caoimhin Kellehers utvikling, ifølge ham selv.

20-åringen, som satt på benken i Champions League-finalen, er for tiden på landslagssamling med Irland U21 og ble spurt om treningshverdagen sammen med Alisson Becker.

– Mye av utviklingen er hans fortjeneste

– Det har vært veldig bra for meg, sier Kelleher til Press Association (PA).

– Jeg tror jeg har utviklet meg ganske mye gjennom det siste året, og mye av det er hans fortjeneste, bare ved å følge med på ham og se hva han gjør i visse kampsituasjoner.

– Og ved å prate med ham. Han forteller meg hva jeg trenger å forbedre, så det har vært til stor hjelp, forteller sisteskansen, som er en fast del av keepergruppa på Melwood.

Kelleher var i Liverpools 18-mannstropp for første gang i FA-cupen mot Wolves i januar, og han fikk rollen som lagets tredjekeeper i Champions League-sluttspillet forrige sesong. Etter finalen fikk han dermed også vinnermedalje. 

Bruddskade under pre-season

Men i sommer mistet han pre-season grunnet et brudd i håndleddet, og da Alisson ble skadet i ligaåpningen, hadde unggutten nylig kommet tilbake i trening. Derfor var han ikke i bra nok form ennå til å bekle rollen som andrekeeper, noe som bidro til at rutinerte Andy Lonergan fikk en midlertidig kontrakt – uka etter at Adrián ble hentet på Bosman.

En skadefri og god sommeroppkjøring kunne i teorien gjort situasjonen i august langt bedre for Kelleher, med mulighet til å kjempe om startplass og debut i den gjeve supercupfinalen mot Chelsea.

– Jeg tror ikke man kan se sånn på det. Hvis jeg ikke hadde vært skadet, så kanskje heller ikke Alisson hadde blitt det. Det er ikke noe jeg tenker på, og det er ingen grunn til å dvele ved ting som det.

Sjansene for A-lagsfotball på Anfield vil nok ikke være mange denne sesongen heller, men Kelleher, som ikke ble lånt ut før det internasjonale overgangsvinduet stengte, satt på Premier League-benken mot både Arsenal og Burnley.

Og for U23-laget spilte han to av fire ligakamper i august.

– Alle føler at de utgjør en forskjell

Følelsen av å være inkludert og bidra er noe spesielt Jürgen Klopp gir ham og resten av spillerne, forklarer Kelleher.

– Han er nok en av verdens beste managere, så det er bare positivt å være med ham hver dag. Han er veldig flink med spillerne individuelt. Det ser man på måten han kommer overens med alle sammen, selv de som ikke får spille eller ikke kommer med i kamptroppene.

– Han gjør sånn at alle føler seg som en del av dette, sier 20-åringen.

– Alle føler at de utgjør en forskjell for laget. Han er veldig god.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.10.2019 kl 21:20

Champions League-finalen kan bli flyttet grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria

Champions League-finalen 2020 skal spilles i Istanbul, men UEFA har blitt spurt om flytte finalen.

+
16.10.2019 kl 17:48

Solskjær bekrefter: Pogba og de Gea mister søndagens kamp

Solskjær bekrefter at Manchester United må klare seg uten to av sine største stjerner når Liverpool kommer på besøk.

+
16.10.2019 kl 16:59

Forsinkelse i offentliggjøringen av TV-kampene skaper misnøye blant supportere

TV-kampene i Premier League for desember og januar skulle blitt offentliggjort fredag 11. oktober, men har fremdeles ikke kommet ut.

+
16.10.2019 kl 15:08

Hoever tatt ut i landslagstroppen til U17 VM

Liverpool får enda tynnere dekning på høyrebacken.

+