Forventer å måtte klare seg uten Alisson i fire til åtte uker

Liverpool vurderer en midlertidig keeperløsning.

10. aug 2019 kl 13.04 Marius Rabben

Omtrent ti minutter før pause mot Norwich pådro brasilianeren seg en skade idet han slo en langpasning.

Mange fryktet først en avrevet akilles eller en kneskade, men Jürgen Klopp bekreftet etter seieren at det dreier seg om en leggskade som nå skal undersøkes med skann.

Regner med 1–2 måneder

Den første antakelsen er at Alisson blir ute i fire til seks uker, opplyser Daily Mails Liverpool-korrespondent Dominic King på Twitter.

Ifølge James Pearce i The Athletic forventer klubben å måtte klare seg uten Alisson i fire til åtte uker, avhengig av hvor rask rehabiliteringstiden er.

Fire kamper til før landslagspausen

Klopp fortalte at Alisson selv umiddelbart trodde noe hadde truffet ham, og King skriver at det er indikasjoner på at 26-åringen har fått noe avrevet i leggen.

Inkludert onsdagens Super Cup-finale mot Chelsea i Istanbul skal Liverpool spille fire kamper til før sesongens første landslagspause den første uka i september. Mye tyder på at Alisson mister alle dem.

ANTAR HALVANNEN MÅNED UTE:
ANTAR HALVANNEN MÅNED UTE:  Liverpool-fansen krysser fingre og tær for at det ikke er en mer alvorlig skade.

Neste lørdag venter en bortekamp mot Southampton, før Arsenal kommer på Anfield-besøk. Så går turen til Turf Moor og Burnley.

Etter landslagsoppholdet er Newcastle første motstander. Deretter begynner Champions League, og den påfølgende søndagen møter rødtrøyene Chelsea i hovedstaden.

Dersom Alisson returnerer innen en måneds tid, har han mulighet til å rekke Champions League-starten.

Resultatene av legeteamets undersøkelser om omfanget blir kjent i løpet av noen få dager.

– Vurderer midlertidig løsning

Ifølge Liverpool Echovurderer klubben også å gjøre noe med keeperalternativene på kort sikt.

Ettersom tredjekeeper Caoimhin Kelleher, som mistet pre-season med brudd i håndleddet, nylig kom tilbake i trening og ikke er hundre prosent, kan en løsning være å gi Andy Lonergan en midlertidig kontrakt.

Den rutinerte sisteskansen trente med Liverpools førstelag i sommer som en slags nødløsning grunnet mangelen på keepere, og fordi han står uten kontrakt vil han være tilgjengelig selv om overgangsvinduet er lukket.

James Pearce skriver at klubben prøver å få i stand en ordning som gjør at Lonergan kan sitte på benken allerede i Super Cup-kampen om fire dager – i stedet for Kelleher, som mangler kamptrening.

For øvrig er 18 år gamle Vítězslav Jaroš, juniorkeeperen, på vei tilbake etter en albueskade.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]