VILLE TILBAKE:  Michael Owen ønsket seg tilbake til Liverpool, men endte i Newcastle og senere Manchester United.

Owen hadde Liverpool-klausul i kontrakten

Dersom Rafael Benítez ønsket å hente Michael Owen fra Newcastle, kunne han gjort det.

Michael Owen slipper denne uken sin nye bok «Reboot. Michael Owen: My Life My Time». Han har allerede satt sinnene i kok i Nordøst-England med avsløringene om at han egentlig aldri ønsket seg til St. James’ Park.

I starten av 2005/06-sesongen informerte Real Madrid-president Florentino Perez spissen om et bud fra Newcastle på 16 millioner pund, og sa at han kunne få gå dersom han ønsket - eller bli dersom det var det han ville.

«Men jeg ønsker å gå til Liverpool» skal Owen ha svart, men fått til svar at det var umulig dersom de matchet Newcastles bud.

Liverpool hadde solgt Owen til Real Madrid sommeren før for £8 millioner pluss Antonio Nunez, og var ikke villig til å betale £16 millioner noen måneder etter at de hadde vunnet Champions League i Istanbul.

Liverpool-klausul i kontrakten

Owen ble en av de best betalte spillerne i England da han returnerte til Premier League, og tjente 120.000 pund i uken. Ifølge ham selv var det bare Andriy Shevchenko og Frank Lampard som på den tiden tjente slike summer.

I kontrakten hadde han også en Liverpool-klausul, som betydde at han kunne returnere til Anfield på slutten av hver sesong.

Tony Stephens, Owens agent, skal ha sagt: «Vi kan sette inn en utkjøpsklausul i fireårskontrakten som sier at du kan gå tilbake til Liverpool etter hvert år, for en sum som reduseres med fire millioner pund hvert år», ifølge Chronicle som har utdrag fra boken.

Owen skal ha sett for seg at han kanskje bare kom til å bli på St. James’ Park i ett år, og var tilfreds med den løsningen - men Rafael Benítez og Liverpool hentet ham aldri tilbake. Da kontrakten gikk ut sommeren 2009 signerte han en toårskontrakt med Manchester United.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.10.2019 kl 21:20

Champions League-finalen kan bli flyttet grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria

Champions League-finalen 2020 skal spilles i Istanbul, men UEFA har blitt spurt om flytte finalen.

+
16.10.2019 kl 17:48

Solskjær bekrefter: Pogba og de Gea mister søndagens kamp

Solskjær bekrefter at Manchester United må klare seg uten to av sine største stjerner når Liverpool kommer på besøk.

+
16.10.2019 kl 16:59

Forsinkelse i offentliggjøringen av TV-kampene skaper misnøye blant supportere

TV-kampene i Premier League for desember og januar skulle blitt offentliggjort fredag 11. oktober, men har fremdeles ikke kommet ut.

+
16.10.2019 kl 15:08

Hoever tatt ut i landslagstroppen til U17 VM

Liverpool får enda tynnere dekning på høyrebacken.

+